Izvor: Tanjug
23.07.2021 u 13:56
0

DODIK REAGOVAO: „Incko pokazao da je tipični srbomrzac, genocid se nije desio!“

 Odluka kojom je Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo dopune u Kaznenom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, pokazuje da je on tipični srbomrzac i odmah kažem da Republika Srpska to odbacuje, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da sve govori o tome da Valentin Incko „nema prava na ovu odluku, koja je pravno neutemeljena“.

VAŽNO:

OGLASIO SE VULIN POVODOM SMRTI DEČAKA NA KARABURMI: „Aposlutno podržavam protest građana“

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA KONJARNIKU: Autom pokosio pešaka na autoputu!

SVAKO OBEĆANJE KOJE SMO DALI JE ISPUNJENO! Siniša Mali: Uspeli smo da sačuvamo našu privredu

Odalović: Belivuk podučen kako da se brani

JOVANA ARSIĆ veslačica u četvrtfinalu na OI u Tokiju !

– „Srbi ovo nikada neće da prihvate. Ovo je posljednji ekser u kovčegu BiH i BiH ne može da poslije ovoga da funkcioniše“, rekao je Dodik.

Ponovio je da nema dijaloga u BiH.

„Genocid se nije desio“, naglasio je Dodik.

Dodao je da Republika Srpska treba da dâ institucionalni odgovor i da će biti sazvana sednica Narodne skupštine Republike Srpske sledeće sedmice.

„Pozivam sve političke partije u Srpskoj da djelujemo jedinstveno, jer je ovo pitanje Republike Srpske i srpskog naroda“, istakao je Dodik.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, kome mandat ističe 1. avgusta, doneo je odluku da iskoristi tzv. bonska ovlašćenja i nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter