Izvor:
10.05.2017 u 21:07
0

Drama na jugu: KFOR UŠAO U MAKEDONIJU OKLOPNIM VOZILIMA!

Kolona KFOR sa Kosovu, prešla granicu i ušla u Makedoniju, na graničnom prelazu Blace. Poznato je da su u konvoju italijanski vojnici. Još se ne zna zašto su i na osnovu čega strane trupe ušle na teritoriju Makedonije

Lokalni mediji su postavili pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali policija je zatražila da se pošalje zvaničan zahtev za dobijanje informacija.

Interesantna je da se ulazak NATO vojnika iz Italije u Makedoniju gotovo poklopio sa izjavom lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva da Makedoniju vidi kao 30-ta članicu NATO saveza, s tim što je, kako je rekao, prethodno neophodno rešiti spor sa Grčkom oko imena.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/zaev3.jpg?m=1493993205

Zaev je za podgoričku Pobjedu rekao da je za Makedoniju važno članstvo u NATO zbog toga što taj vojni savez, posebno, kako je rekao, kod nas na Balkanu, podrazumeva stabilnost, bezbednost i nepovredivost granica.

Pored toga, NATO je garancija rasta ekonomije, ekonomskog razvoja, dotoka stranih investicija. Najzad, da je Makedonija bila članica NATO, diktatorski režim Nikole Gruevskog, zajedno sa svojim sponzorima, ne bi se usudio da izaziva krize i nerede kakve smo, nažalost imali prilike da gledamo poslednjih nekoliko godina – rekao je Zaev.

Govoreći o tome kako će Makedonija rešiti spor sa Grčkom, zbog kojeg je blokirana u NATO integracijama, Zaev je rekao kako veruje da će dijalogom dve vlade, koje će uvažiti makedonski identitet, dignitet i ponos, doći do rešenja tog višedecenijskog spora.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Region/Ivanov-01.jpg?m=1466664073

Podsetimo, danas je stranka predsednika Đorđa Ivanova izdala saopštenje u kojem se ponavlja njegov stav da neće dati mandat Zaevu za formiranje vlade sve dok ne odustane od "Tiranske platforme".Ranije tokom dana, Ustanvom sudu Makedonije podneta je žalba protiv izbora Talata Džaferija na mesto predsedniksa Sobranja, sa tvrdnjom da je prekršen zakon. Zanimljivo je da je Džaferi iz svoje biografije izbacio članstvo u terorističkoj UČK što su mu Albanci zamerili.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dzaferi-02.JPG?m=1493901681

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter