Izvor: BLIC
09.11.2023 u 16:27
0

FLAŠA IZ RIJEKE JESTE KONTAMINIRANA! Evo šta je pronađeno u piću koje je mladiću spržilo jednjak!

Posle veštačenja Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje, iz kojeg se zaključuje da je mladić iz Rijeke popio odmašćivač ili sredstvo za pranje.

– Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizičko-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim otopinama (pH=13,6) – navodi se u saopštenju policije.

Dalje se kaže da se verovatno radi o sredstvu za pranje ili odmašćivanje.

JAVILO SE JOŠ 11 LJUDI ZBOG TROVANJA: Haos u Hrvatskoj ne prestaje

– Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje – navodi se u saopštenju.

Što se tiče ostalih bočica koje su ispitane, u njima nije nađeno ništa neuobičajeno.

Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića primljenih u originalnom pakovanju, utvrđeno je da sadrže prozirne tečnosti čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrednostima ovakvih vrsta napitaka. Vezano uz prvi prijavljeni događaj na području PU zagrebačke od 7. novembra, takođe je dovršeno veštačenje tečnosti iz plastične boce bezalkoholnog pića te je utvrđeno kako tečnost iz bočice ima pH 2,59 koji je takođe uobičajen za ovu vrstu pića te u tečnosti nisu detektovani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića – objavila je policija.

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da sve institucije rade i zadatak im je da što pre otkriju uzrok trovanja napicima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter