Izvor:
15.02.2017 u 20:53
0

HAOS U CRNOJ GORI:Incidenti u skupštini, američka ambasada upozorila građane na moguće sukobe! (VIDEO)

Pristalice opozicionog Demokratskog fronta, koji su sačekali odluku parlamenta o ukidanju imuniteta liderima tog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću ispred zgrade parlamenta, mirno su se razišli petnaestak minuta pre 15 časova.

Mandić i Knežević, koji se sumnjiče da su učestvovaliu pripremanju navodnih terorističkih akata u izbornoj noći, 16. Oktobra odlučili su da hapšenje sačekaju u zgradi parlamenta.

Pristalice opozicije razišle su se u miru nakon što ih je na to pozvao funkcioner DF-a Milutin Ðukanović.. Ðukanović im je poručio da "slušaju dalje instrukcije vrha stranke", preneli su crnogorski mediji.

On je najavio da će biti još "puno protesta".

Nakon što su se pristalice opozicije razišle, saobraćaj u Bulevaru je normalizovan.

Pre ulaska u parlament Mandić je zamolio građane da ne prave incidente.

Crnogorski parlament je odluku o ukidanju imuniteta Mandiću i Kneževiću doneo jednoglasno, a na predlog Administrativnog odbora koji je to predložio u ponedeljak.

U glasanju nije učestvovala opozicija koja bojkotuje rad parlamenta od vanrednih parlmentarnih izbora, 16. Oktobra i traži raspisivanje novih.

Za nastalu političku krizu u Crnoj Gori opozicija optužuje bivšeg premijera i aktuelnog predsednika vladajuće DPS Mila Ðukanovića.

Ambasada SAD u Crnoj Gori upozorila je danas svoje građane koji žive u toj državi da se pred zgradom parlamenta očekuje veliko prisustvo policije u slučaju da se ostvare najave DF-a i slobodnih građana da se, uoči izglasavanja ukidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, okupe pred ovom institucijom.

U saopštenju apeluju na svoje građane da izbegavaju područja gde bi mogli biti protesti pa čak da izbegavaju i male grupe okupljenih ljudi, preneo je portal in4S.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je u stalnom kontaktu sa Mandićem, i pozvao je na mir, istakavši da nije slučajno što se najavljuje hapšenje opozicionara iz reodva srpskog naroda baš na Dan državnosti Srbije.

Pogledajte, šta je o najnovijoj krizi u Crnoj Gori, izjavila ekskluzivno za HappyTv, izjavila visoka funkcionerka Demokratskog Fronta, Simonida Kordić.

Veruje se da je ovo najžešća kriza u novijoj istoriji Crne Gore, što je implicitno priznao i premijer CG, Duško Marković, rekavši da smatra da je prethodnih nekoliko meseci bio najkompleksniji period u istoriji vladajuće stranke.

Happy.Tv.rs/Tanjug
Foto:Youtoube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter