Izvor:
24.05.2019 u 11:27
0

HR: Poslednji dan kampanje za evropske izbore, u ponoć tišina!

Danas je poslednji dan kampanje za izbore za Evropski parlament u Hrvatskoj, na kojima će u nedelju nešto više od 3, 8 miliona građana birati 12 hrvatskih poslanika koji će ih narednih pet godina zastupati u tom parlamentu.

Hina navodi da se u ponoć završava duga kampanja koja je zvanično počela 10. aprila i u kojoj su se biračima predstavile čak 33 liste, osam više nego pre pet godina, a svaka od njih na kampanju je mogla da potroši po četiri miliona kuna (oko 540.000 evra), što je za dva i po miliona kuna (oko 370.000 evra) više nego 2014. godine.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i nosilac stranačke liste za izbore u Hrvatskoj za Evropski parlament Milorad Pupovac poručio je juče na na predizbornom skupu u Vukovaru da su Evropi potrebne promene, ali da su promene potrebne i Hrvatskoj.

Pupovac je pozvao birače da podrže listu SDS S-a, čiji kandidati se, po njemu, svi odreda zalažu za Hrvatsku budućnosti, a ne prošlosti, ocenivši da će lista SDS S-a biti iznenađenje nedeljnih izbora za Evropski parlament i po rezultatu i po učinku.

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), premijer Andrej Plenković izjavio je na završnom predizbornom skupu te stranke u Osijeku da je na ovim izborima "svaki glas koji ide krajnjoj desnici bačen glas", jer ti ljudi u Evropskom parlamentu neće biti deo većine i neće imati znanja ni načina kako da štite hrvatske nacionalne interese.

Predsednik vodeće opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Davor Bernardić poručio je da građani u Hrvatskoj nikada nisu imali jasniji izbor i pozvao ih da zajedno kažu "dosta je korupcije, afera, nepotizma i lopova".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter