Izvor: Happy BSC
10.05.2022 u 21:21
0

HRVATI SU NEŠTO POGREŠNO SHVATILI Mađari poručili da je „oteto more“ istorijska činjenica i da se nadaju da neće preovladati medijska histerija!

Mađarski državni sekretar za informisanje Tamaš Mencer izjavio je da je premijer Viktor Orban, pominjući “oteto more“, govorio o “istorijskoj činjenici“ i da je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u toj izjavi “nešto pogrešno shvatilo“.

„Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova je nešto pogrešno shvatilo““, poručio je Mencer, komentarišući postupak hrvatskog ministarstva koje je pozvalo na razgovor mađarskog ambasadora u Zagrebu, zbog komentara premijera Viktora Orbana, prenela je agencija MTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Orban je u petak, u intervjuu o zajedničkom embargu Evropske unije, kojem se Mađarska protivi, govorio o tome da zemlje koje imaju more i luke mogu doneti naftu na tankerima.

„Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku“, rekao je Orban u pomenutom intervjuu, aludirajući na, kako su preneli mediji, hrvatsku obalu.

Mencer je na Fejsbuku saopštio da se Orban pozvao na „istorijsku činjenicu“.

BESNI RAT U EVROPSKOJ UNIJI! Hrvati su BRUTALNO POKLOPILI Orbana, Mađarska je dobila jak šamar iz Zagreba

“Nadam se da kod naših hrvatskih prijatelja neće preovladati medijska histerija i da ćemo moći da nastavimo da radimo u interesu razvoja naše saradnje“, dodao je mađarski zvaničnik.

Mađarski ambasador u Zagrebu pozvan je danas u hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova da objasni Orbanovu izjavu da bi “i Mađarska imala more da joj nije oduzeto“, navodi MTI.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova oštro je reagovalo i osudilo izjavu Orbana koja, kako prenose hrvatski mediji, implicira da je hrvatski Jadran oduzet od Mađarske.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter