Izvor: Tanjug
10.05.2022 u 22:31
0

HRVATSKA PRED SUDOM U STRAZBURU? Zdravko Mamić traži pravdu pred Evropskim sudom za ljudska prava!

Bivši izvršni direktor Fudbalskog kluba „Dinamo“ iz Zagreba i begunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić tužio je Hrvatsku Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog povrede prava na pravično suđenje i kršenja prezumpcije nevinosti, kao i zbog nezakonitog oduzimanja imovine od njegove supruge.

Kako prenose zagrebački mediji, tužba Mamića, koji je u Hrvatskoj pravosnažno osuđen na 6,5 godina zatvora, poslata u Strazbur, od kojeg Mamić očekuje da utvrdi da sudski postupak koji je protiv njega vođen u Županijskom sudu u Osijeku nije bio pravedan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Među argumentima kojima Mamić želi da dokaže nepravednost suđenja je činjenica da su sudije koje su vodile postupak protiv njega sada pod istragom zbog primanja mita.

Ustavni sud Hrvatske nedavno je odbio Mamićevu tužbu, uz obrazloženje da je sam korumpirao sudije i da zbog toga ne može da se žali na njihovu pristrasnost, s obzirom na to da ranije nije ništa protiv njih preduzeo.

Oglas za posao zapalio Hrvatsku: Plata za kuvare preko 4.650 evra? Kako se vama čini ova ponuda?

Mamić živi u Bosni i Hercegovini, a prošle godine je izjavio da je spreman da zatvorsku kaznu izdržava u toj zemlji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter