Izvor: Kurir
04.04.2024 u 09:40
0

JEZIVI KRICI LEDE KRV PODGORIČANA: Niko ne sme da proviri u ovu kuću, znaju samo ovo, POLICIJA se ne odaziva

Meštani ulice Oktobarske revolucije u Podgorici izražavaju zabrinutost zbog napuštene kuće u njihovom okruženju, koja je postala sklonište za beskućnike i osobe koje koriste psihoaktivne supstance.

Ova kuća pripada opštini Podgorica, a iz nadležnih institucija stiže informacija da trenutno nemaju konkretan plan rešenja za ovaj problem.

Senad Koljenović, stanar ovog kvarta, izjavio je za emisiju Mreža da je kuća već duže vreme van funkcije.

„Ovde gotovo niko ne dolazi, a u jednom periodu je bila stecište narkomana. Često smo nailazili na razbijene i otvorene prozore, što ukazuje da se ovde ponovo okupljaju. Ovo izaziva nelagodu među stanovništvom, te bismo voleli da se kuća sanira“, istakao je Koljenović.

Ovaj kvart u Podgorici lociran je blizu autobuske i železničke stanice koju posećuju mnogi turisti.

„Turisti imaju priliku da vide smeće i ruglo. Kao stanovnici ovog kraja, želeli bismo da se ovo reši, da se kuća renovira i uredi“, dodao je Koljenović.

Iako su vrata kuće zaključana, jedan prozor je otvoren što omogućava pristup unutra. Ono što se tamo svakodnevno dešava nije prijatno za lokalno stanovništvo.

„Pored smeća, ponekad nailazimo i na igle za injekcije, a ovo mesto često služi kao javni toalet. Neophodno je da se ovde preduzmu mere, da se kuća pregleda i očisti“, naglasio je Koljenović.

Tokom noći, stanovnici su uznemireni zbog buke koju prave posetioci, a nadležni organi ne preduzimaju adekvatne mere.

„Kada je lepo vreme, beskućnici se okupljaju ovde do kasno u noć. Često čujemo viku i galamu, te se nekoliko puta nedeljno obraćamo policiji da ih rastera“, zaključio je Koljenović.

Zbog dugogodišnjeg napuštanja kuće, Senad predlaže da se na ovom mestu izgradi parking, što bi bio koristan dodatak za lokalnu zajednicu.

„S obzirom na problem sa parkiranjem u ovom delu grada, bilo bi najbolje da se ova kuća sruši i na njenom mestu izgradi parking koji bi bio od koristi svima nama koji živimo u ovom kraju“, zaključio je Koljenović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter