Izvor:
11.03.2024 u 12:33
0

KNEŽEVIĆ ODGOVORIO KRAPOVIĆU: Bolje da Crna Gora nikada ne testira svoje vojnike na ukrajinskom frontu

Poslanik i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević odgovorio je ministrU odbrane Crne Gore Draganu Krapoviću, koji tvrdi da nikada ne bi predložio i podržao odlazak crnogorske vojske u Ukrajinu, porukom da je na poziciji na kojoj je dužan da na svaki način izbegne jednostrane i zapaljive izjave usmerene protiv Srbije i Rusije.

MILORAD DODIK NASMEJAO REGION: Odgovarao na pitanja o privatnom životu, a ono što je rekao za pečenje postalo HIT NA TIK-TOKU (VIDEO)

„Uvažavajući saradnju koju sam imao s kolegom Krapovićem u Odboru za bezbednost i odbranu, ne mogu i neću da se složim s njegovim stavovima koje sad promoviše i zastupa kao ministar odbrane. Prvi i osnovni je, da je kao ministar odbrane dužan da na svaki način izbegne jednostrane i zapalijve izjave usmerene protiv Srbije i Rusije, kao što je to uradio nedavno na konferenciji Atlantskog saveza“, naveo je Knežević i istakao:

„Drugo, svako ko iole prati dešavanja na ukrajinskom frotnu, jasno uočava tendenciju da vodeće članice NATO-a razmatraju slanje svojih vojnika u Ukrajinu najkasnije do 5. maja. Dovoljno je pročitati poslednje izjave Emanuela Makrona, Tomislava Sikorskog, ali i presretnuti razgovor nemačkih oficira o njihovim planovima za napad na Krim“.

Knežević je poručio da je neumitna činjenica da se ne teritoriji Ukrajine u ovom trenutku nalaze visoki oficiri SAD, Kanade i Velike Britanije, iako to mnogi pokušavaju sakriti, kao i da ovi ljudi tamo ginu u sukobu s ruskim trupama. Najava da bi crnogorski vojnici najkasnije do početka maja mogli da budu u Ukrajini za Kneževića je neprihvatljiva.

„Neću je podržati, jer nisam spreman da žrtvujem život nijednog crnogorskog vojnika zbog geopolitičkih sukoba velikih sila. A što se tiče sposobnosti crnogorskih vojnika da ratuju na ukrajinskom frontu, bolje da je nikad ne testiramo, a svi znamo šta je istina“, naveo je Knežević. Između ostalog zbog toga što, kako kaže, crnogorska vojska osiromašena, pokradena, a bez dovoljno ulaganja, vojnici nemaju rešeno stambeno pitanje.

„Da nije potrebno da ih šaljemo u pogibiju s jednim Mašanom na ukrajinskom frontu, kako bi ako se vrate s fronta mogli da kupe na rate stan u Bemaxu. A o tome kakva nam je vojska i kako vidi doprinos Crne Gore u NATO najbolje je saopštio Donald Tramp koji samo što nas nije nazvao divljim plemenom koje jede ljude“, naveo je Knežević.

Više bi, kaže, voleo da se ministar Krapović oglasio povodom činjenice da je iz vojnog magacina u Brezoviku dva dana pred parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. podeljeno 30 automatskih pušaka ANB-u, i da do danas nema nekakvog odgovora ni iz jedne institicije, o tom protivzakonitom i opasnom činu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter