Izvor: Kurir.rs
28.11.2020 u 08:56
0

KRIVOKAPIĆ IMA STRATEGIJU PROTIV KORONE: Raspustiće se NKT, a formiraćemo dva tela za kontrolu zarazne bolesti

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić najavio je novu strategiju u borbi protiv korona virusa tako što će raspustiti Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti koje je do sada upravljalo borbom protiv epidemije i formirati dva stručna tela.

„Formiraćemo Savet i Komisiju za kontrolu zarazne bolesti. Savet će biti formiran pri vladi i vlada će na osnovu preporuka Saveta donositi plan daljih mera. Dakle, Savet će preuzeti funkciju NKT, a predloge mera će donositi u saradnji s Komisijom, koja će funkcionisati pri Ministarstvu zdravlja“, rekao je Krivokapić za Dojče vele (DW).

Dodao je da će mere prvo predlagati Institut za javno zdravlje, a premijer će, u dogovoru s članovima vlade, prihvatati ili odbijati predlog mera Saveta..

Na pitanje kako će obezbediti da građani poštuju mere kada ih sada ignorišu, Krivokapić je ponovio da će i njih uključiti u ocenjivanje.

„Nakon burnog perioda sukoba, previranja i nepoverenja, došlo je vreme da svi zajedno shvatimo da moramo zajednički da radimo i da žrtvujemo neke svoje običaje i navike kako bismo osigurali naše i zdravlje najbližih“, poručio je Krivokapić.

SVE O SPORTU

NEKADAŠNJI GOLMAN ARGENTINE NIJE MOGAO DA ZAUSTAVI SUZE: Pričao o Maradoni pa BRIZNUO U PLAČ (VIDEO)

BOGDANOVIĆ ODLUČIO: Pogledajte koji će broj na dresu nositi Bogdanović u Atlanti (FOTO)

KRALJ BELOG SPORTA OPRAVDAO TITULU: Pogledajte dokaze o Noletovoj surovoj dominaciji

DULE SAVIĆ I ĆURKOVIĆ OTKRIVAJU DETALJE PROVODA SA MARADONOM: Đuskao uz pesmu „Marširala kralja Petra garda!“

„Ićićemo u dva pravca: donosićemo nove mere i tražićemo njihovo striktno poštovanje. Planiramo da sprovedemo istraživanja među građanima i na osnovu njihovih rezultata prilagodimo dalji plan mera“, rekao je Krivokapić.

Budući premijer je, međutim, i sam kršio mere, podseća DW.

„Tokom sahrane mitropolita Amfilohija u Podgorici nije nosio masku, a prethodno se pričešćivao na Cetinju, i pored upornih apela lekara da je pričešće istom kašičicom ozbiljna pretnja u ovom trenutku“, navodi DW i podseća da se Krivokapić zbog maske javno izvinio.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter