Izvor: Tanjug
18.04.2023 u 16:18
0

MAKORN UPUTIO SRDAČNU ČESTITKU: Čestitao Milatoviću izbor za predsednika Crne Gore

Predsednik Francuske Emanuel Makron čestitao je Jakovu Milatoviću izbor za predsednika Crne Gore i poručio da nedavno održani izbori otvaraju novo poglavlje u crnogorskoj istoriji od njene nezavisnosti 2006. godine i da zvanična Podgorica može da računa na prijateljstvo i podršku Pariza.

– Želim Vam da pronađete put nacionalne sloge koja je od suštinske važnosti za dobro funkcionisanje demokratskih institucija i nastavak procesa evropskih integracija, naveo je Markon, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Navodi se da je Makron zahvalio Crnoj Gori, NATO saveznici, na kontinuiranoj usklađenosti sa stavovima Evropske unije u pogledu spoljne politike.

MAKRON SE OBRATIO, NAROD LUPAO U ŠERPE: Predsednik neće da nas sluša? Ni mi nećemo njega

– Nadam se da će se tokom Vašeg mandata pregovori o članstvu u Evropskoj uniji značajno ubrzati i da će se usvojiti reforme koje su neophodne za vladavinu prava i dobro ekonomsko upravljanje. Možete računati na prijateljstvo i podršku Francuske.

Rekao je i da je Francuska posvećena produbljivanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, posebo u oblasti ekonomije i bezbednosti, čemu, kako je naveo, savedoči osnivanje Centra za razvoj sajber kapaciteta na zapadnom Balkanu (C3BO), za koji se nada da će brzo biti inaugurisan.

– U nadi da ću vas sresti na marginama Foruma Globsec u Bratislavi ili prilikom Samita u okviru Evropske političke zajednice u Kišinjevu, gospodine predsedniče, molim Vas da primite izraze visokog uvažavanja, napisao je Makron, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter