Izvor:
07.02.2017 u 09:48
0

Međunarodna zajednica zabrinuta: Izrael doneo novi zakon kojim se legalizuje krađa!

Palestinska oslobodilačka organizacija oštro je večeras kritikovala novi izraelski zakon kojim su legalizovane desetine jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali kao "legalizovanje krađe" palestinske zemlje.

Zakon pokazuje želju izraelske vlade da uništi bilo kakvu šansu za političko rešenje, navodi PLO u saopštenju, uz ocenu da poduhvat izgradnje izraelskih naselja negira mir i mogućnost rešenja dve države, prenosi AFP.

Izrael je večeras usvojio zakon o retroaktivnoj legalizaciji oko 4.000 naseljeničkih kuća izgrađenih na privatnom vlasništvu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali.

Za zakon, čije najavljivanje je izazvalo zabrinutost međunarodne zajednice i gnev Palestinaca, u Knesetu je glasalo 60 poslanika, dok su protiv bila 52, prenosi Rojters.

AFP navodi da se očekuje da zakon bude osporen pred Vrhovnim sudom Izraela, kao i da bi mogao da naiđe na brojne pravne prepreke.

Zakonom je predviđeno da se vlasnici zemlje na kojoj su naseobine izgrađene obeštete novcem ili zemljom, čak iako ne žele da pristanu da se odreknu svoje imovine.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter