Izvor: B92
09.10.2023 u 18:10
0

MILANOVIĆ OPET ŽESTOKO: „Plenkoviću, ti si običan institucionalni parazit!“

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću na optužbe da je "lenj" i da "ničemu ne koristi".

Milanović je poručio Plenkoviću da je „običan institucionalni parazit“.

Odgovor Milanovića je usledio nakon što su ga vladajući HDZ i Plenković optužili da je namerno Zakon o izbornim jedinicama, usvojen u Saboru 28. septembra, sa početkom važenja od 1. oktobra, potpisao van roka.

Zbog toga će, kažu, ovaj zakon morati ponovo da bude stavljen u proceduru usvajanja.

Plenković je Milanovića optužio da se nije udostojio da ispoštuje volju zakonodavca i da je na taj način išao naruku opoziciji.

U NIKŠIĆU PRONAĐENA PLANTAŽA MARIHUANE: Uhapšene dve osobe

Plenković ne prestaje da šilji već nekoliko dana i sad se toga uhvatio ko luda Mara i ne prestaje. Mastilo neka zadrži za sebe jer će mu trebati kad bude potpisivao smene muljatora – rekao je Milanović, koji je za Plenkovića rekao i da je „obični institucionalni parazit“.

Prozivajući Milanovića zbog navodne namerne opstrukcije, Plenković je rekao da će mu pokloniti „mastilo i penkalo“.

– HDZ i Plenkošenko meni nemaju pravo da nameću u kojem roku ću potpisati zakon, Ustav kaže osam – rekao je juče Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Prethodno iz Milanovićevog kabineta je saopšteno da je predsednik Zakon o izbornim jedinicama potpisao u ustavnom roku i da je pravo pitanje zašto je taj akt usvojen 28. septembra sa rokom važenja od 1. oktobra.

Milanović je pomenuti zakon potpisao 3. oktobra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter