Izvor: Novosti
26.04.2023 u 08:53
1

NIŠTA OD ZAKLETVE NA CETINJU! Inauguracija predsednika Milatovića mimo tradicije

Novoizabrani predsednik Crne Gore, Jakov Milatović saopštio je da će njegova inauguracija biti 20. maja u državnom Parlamentu u Podgorici. Tako je otklonio sve nedoumice da li će poput prethodnika iz DPS-a Filipa Vujanovića i Mila Đukanovića svečanu zakletvu položiti na Cetinju.

Milatović podseća da se radi o svečanom činu uvođenja u predsedničku dužnost, koja treba da bude primer najviših demokratskih standarda.

DODIK REŽE JASNIM NARATIVOM: „I uzdržan stav BiH u Savetu Evrope potvrđuje da ta tzv. zemlja nema nikakvog smisla“

– I upravo je zato predviđena u Skupštini Crne Gore. Građani su mi dali poverenje da uradim sve što je u mojoj moći da Crna Gora postane demokratsko društvo – poručio je Milatović.

Ovaj događaj koji dolazi uoči obeležavanja Dana nezavisnosti 21. maja podigao je tenzije u državi, naročito prestonici Cetinju. Dodatnu napetost pojačala je izjava funkcionera Pokreta „Evropa sad“ Andreja Milovića da „Cetinje treba dekontaminirati“. Govoreći o inauguraciji partijskog saborca Milatovića, Milović je rekao da je „Cetinje početak i kraj Crne Gore“.

– Crna Gora bez Cetinja ne postoji i Milatović treba da se inauguriše tamo. Nema te grupe ljudi koja sme da utiče na istorijske procese. Uskoro ćemo izvršiti dekontaminaciju Cetinja – poručio je Milović.

Odgovornost
Na političkim akterima je dodatna odgovornost da izbegavaju nesmotrene izjave, koje nedobronamerno mogu biti istrgnute iz konteksta, kazao je Milatović, reagujući na izjavu Andreja Milovića.

– Odmerene izjave i uvažavanje argumenata druge strane je važno za unapređenje demokratskih procesa. Pomirena Crna Gora je najvažnija – istakao je Milatović.

Ova izjava je neprihvatljiva za gradonačelnika Prestonice Nikolu Đuraškovića, koji ocenjuje da se njome pokazuje suština odnosa prema Cetinju.

– Hajde da vidimo kako izgleda i pretnja dekontaminacijom ovog „evropskog“ političara iz „Evrope sad“. Kontaminaciju vašim suzavcem su oprale cetinjske kiše, ali neke obraze zbog činjenja i izjava ne mogu oprati ni sve crnogorske reke – odgovorio je Đurašković.

Potpredsednica Demokratske partije socijalista Sanja Damjanović kaže da je zatečena odakle izviru „anonimusi i tzv.mladi političari i samozvani Evropejci koji koriste opasne reči“, dok je predsednik Crnogorskog PEN centra Milenko Perović rekao da je ova izjava „potpuno na liniji klerofašizma koji je zavladao Crnom Gorom od parlamentarnih izbora 2020. godine“.

– Mene ta izjava ne čudi zbog toga što cela intencija velikosrpstva, koja zrači iz Beograda i koja se u priličnoj meri opredmetila u Crnoj Gori i omogućila da se velikosrpstvo etablira kao oficijalna vlast u našoj zemlji, ide u tom smeru da se izvrši potpuna anihilacija Crnogoraca – ocenio je Perović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIŠTA OD ZAKLETVE NA CETINJU! Inauguracija predsednika Milatovića mimo tradicije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter