Izvor:
02.10.2019 u 13:37
0

MILO ĐUKANOVIĆ: Podržavamo Severnu Makedoniju, mora naučiti lekciju IZ PROŠLOSTI!

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović izjavio je danas u Skoplju je da je Severna Makedonija naučila lekciju iz prošlosti i da je zato realno da dobije satisfakciju od međunarodne zajednice preko otvaranja pregovora za prijem u Evropsku uniju i prijema u NATO, prenose makedonski mediji.

Ðukanović je tokom zvanične posete u Skoplju, na zajedničkoj konferenciji za medije s makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim naglasio da je neophodno da EU prepozna trenutak i konačno ovog meseca usvoji odluku o početku pregovora sa Severnom Makedonijom.

– Važno je da podržimo Severnu Makedoniju na tom putu. To je put bez alternative kada je reč o stabilnosti regiona i ekonomskog i demokratskog prosperiteta – istakao je Ðukanović.

On je ocenio da region neće biti stabilan dok sve njegove države ne uđu u EU.

Makedonski predsednik Stevo Pendarovski rekao je da nema najave bugarskog državnog vrha da će Bugarska blokirati dodelu datuma za početak pregovora EU sa Severnom Makedonijom.

Prethodno su bugarski vlasti najavljivali da postoji mogućnost Sofija da blokira evropski put Skoplja zbog nerešavanja otvorenih istorijskih pitanja između Bugarske i Severne Makedonije u okviru Mešovite komisije te dve zemlje o istorijskim pitanjima.

Spor koji je blokirao rad ove komisije je pitanje nacionalne pripadnosti revolucionara i osnivača VMRO Goce Delčeva za koga Bugarska tvrdi da je Bugarin koji se borio za autonomnu Makedoniju.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter