Izvor: Tanjug
21.10.2020 u 16:24
0

MILOGORCI SE UPLAŠILI! Evo kako traže da se izvrši popis u Crnoj Gori!

Crnogorski Centar za demokratsku tranziciju (CDT) zatražio je od najviših državnih zvaničnika i mandatara za sastav nove vlade da popis ima drugačiju formu.

SVE O KORONI

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Oboren rekord po broju obolelih!

RUSI TVRDE: Naša nova vakcina protiv korone bezbedna za sve!

DR GORAN BJELOJEVIĆ OTKRIVA: Evo koliko STE ZAŠTIĆENI ako SAMO nosite MASKU! (VIDEO)

Oni traže da se na predstojećem popisu stanovništa ne prikupljaju podaci o nacionalnoj i religijskoj pripadnosti, kao i o jeziku.

U inicijativi piše da je ona u skladu sa budućim EU obavezama Crne Gore koje, kako se navodi, podrazumevaju da se popisi sprovode registraciono, bez izjašnjavanja građana.

U dopisu CDT-a navodi se da je dosadašnji konvencionalni način prikupljanja i obrade podataka prevaziđen, zastareo i manje pouzdan.

OVO MORATE ZNATI

SRPSKA GENIJALNOST NA DELU! Naši „maskomati“ stižu širom sveta!

RANJEN INSPEKTOR U NOVOM SADU! Policija na ulicama, jure napadača!

POTVRĐENO BRATSTVO! Rusija ratifikovala sporazum sa Srbijom!

PROBAJTE! Zdrav pomfrit iz rerne (VIDEO)

– Vlada je u toku mandatnog perioda 2016–2020. godine počela pripremne aktivnosti u ovom pravcu, ali one nisu završene na vreme, pa će se i ovaj popis sprovoditi na ovaj konvencionalni način – piše u dopisu.

Dokument je upućen predsednicima države, Skupštine i Vlade Milu Ðukanoviću, Aleksi Bečiću i Dušku Markoviću, mandataru za sastav nove vlade Zdravku Krivokapiću.

OVO MORATE ZNATI

SRPSKA GENIJALNOST NA DELU! Naši „maskomati“ stižu širom sveta!

RANJEN INSPEKTOR U NOVOM SADU! Policija na ulicama, jure napadača!

POTVRĐENO BRATSTVO! Rusija ratifikovala sporazum sa Srbijom!

PROBAJTE! Zdrav pomfrit iz rerne (VIDEO)

Dopis je upućen i predsednici Saveta statističkog sistema Vesni Karadžić, direktorki Uprave za statistiku (Monstat) Gordani Radojević i šefovima poslaničkih klubova.

Iz CDT-a navode da su u ovu priču ušli radi kvalitetnijeg demokratskog dijaloga relevantnih društvenih aktera o budućem popisu, a pre početka zvanične javne rasprave o novom tekstu zakona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter