Izvor:
03.05.2019 u 13:57
0

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Slovenija je od početka godine vratila u Hrvatsku više od 1.500 migranata!

Slovenija je od početka godine vratila u Hrvatsku više od 1.500 migranata, pišu danas slovenački mediji, pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Slovenačka policija upozorava da će taj problem biti aktuelan i narednih meseci, imajući u vidu veliki broj izbeglica na granici Hrvatske i BiH.

Kako precizira ljubljansko "Delo", slovenčka policija je od početka godine do 26. aprila privela ukupno 2.585 ilegalnih migranata, značajno više nego u istom periodu prošle godine.

Posebno veliki priliv migranata zabeležen je u martu i krajem aprila ove godine, dodaje list.

Kako navodi, u Hrvatsku je od početka godine Slovenija readmisijom vratila 1.503 migranata, dok je Italija u Sloveniju vratila 78, a Austrija 16 migranata.

Kao poseban problem slovenački mediji ističu to što još između 4.000 i 5.000 migranata čeka u balkanskim zemljama duž oživljene migrantske rute kako bi prešli u severnu ili zapadnu Evropu, a najveći broj njih nalazi se u BiH.

Upravo je to i jedan od razloga zbog kojeg je to pitanje i dalje aktuelno u Sloveniji i ostatku Evrope, naročito pred predstojeće izbroe za Evropski parlament.

"Delo" napominje i da, za razliku od 2015. i 2016. godine, kada su mahom pristizale sirijske izbeglice, sada među migrantima najviše ima Pakistanaca, Alžiraca i Marokanaca, a prisutan je i trend "zloupotrebe prava azila".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/ekathimerini

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter