Izvor: Srpska info
10.12.2023 u 13:56
0

OD BOGOHULNIKA MISLIO DA JE MAJSTOR: Pop sprečio teže skrnavljenje srpskog hrama

Jovan Banjac, sveštenik iz Bosanskog Petrovca, juče je sprečio provalnika da napravi veću materijalnu štetu u Sabornom hramu Svetih apostola Petra i Pavla u ovom gradu

Sveštenik ujedno dodaje kako ne veruje da se iza svega krije namera na nacionalnoj osnovi, jer su međureligijski odnosi u Bosanskom Petrovcu korektni.

Banjac priča da je juče, nakon čitanja slave, prolazio pored hrama i ispred primetio čoveka u svešteničkoj odori.

BESRAMNIK NAPRAVIO HAOS U SRPSKOJ CRKVI U BIH: Obukao odoru, pa bacao svetinje

– Bilo mi je malo čudno, ali sam pomislio da se radi o kolegi i da ima krštenje, pa sam nastavio dalje, ali sam se ubrzo ipak, vratio do hrama. Kada sam ušao imao sam šta i da vidim. Bio sam zaprepašćen– prisetio se sveštenik bizarnog događaja u Bosanskom Petrovcu.

– Primetio sam da nepoznat čovek čupa instalacije, da ih prespaja. Kada sam ušao pitao me je: “Gde si ti do sada, ja radim, tebe nema“- kaže Banjac i dodaje kako je odmah nepoznatog čoveka izveo ispred hrama.

Tada je primetio da je provalnik bio i u oltaru i dirao svete mošti. Na kraju je provalnika izveo ispred hrama, a policija ga je ubrzo uhapsila. Dodaje kako je utvrđeno da se radi o Eminu Dediću iz Donjeg Vakufa koji je kritičnog dana izvršio još nekoliko krivičnih dela u Bosanskom Petrovcu, pa mu je hram poslužio kao svojevrsno sklonište od policije.

– U jednom trenutku naša kuvarica mu je donela i hranu misleći da se radio o majstoru, jer je dirao električne instalacije – prisetio se Banjac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter