Izvor: Happy BSC/Kurir
07.08.2022 u 14:54
0

NAD CESTOM KRUŽE GRABLJIVE PTICE, TUĐINSKI AVIONI… 27 godina od zločina na Petrovačkoj cesti (VIDEO)

Na današnji dan, 7. avgust 1995. godine, dogodio se zločin na Petrovačkoj cesti.

DAN KADA JE SMRT PRESRELA ŽIVOT: Pomen poginulim Srbima na Petrovačkoj cesti

Tom prilikom, avioni Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva bombardovali su kolonu civila, izbeglica iz Republike Srpske Krajine, koji su bežali od pogroma tokom zločinačke akcije „Oluja“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bombardovanje civila prilikom povlačenja izvršeno je van teritorije Hrvatske u selu Janjila kod Bosanskog Petrovca, na zapadu Republike Srpske.

Poginuli su Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), Mika Kovačević (93), Branko Stjelja (72) i njegov sin Mirko (34).

– Na današnji dan, na kolonu izbeglica iz Dalmacije i Like, hrvatski avioni su izbacili granate gde su ubili desetoro ljudi, gde je bilo četvoro dece, trudnica, i nakon toga je preminulo još dvoje ljudi. Trudnica je bila pred porođajem, a ona je kasnije, tokom porođaja umrla… Doktori su mi rekli da je umrla od šoka, kada je celu proodicu videla mrtvu. Umro je i čovek koji je imao psihičkih problema, dosta njih je izravanjano, a on je bio najteže, nakon čega je preminuo. Mnogo ih je ranjeno. Očekuje se da će se danas na Petrovačkoj cesti okupiti oni ljudi koji su bili u kolonama, rođaci preminulih, i brojne delegacije – rekao je Savo Štrbac.

„Veritas“ je na Petrovačkoj cesti napravio spomenik, dodao je Štrbac, i tu se pravi spomen park koji finansiraju Srbija i Republika Srpska.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter