Izvor:
01.11.2017 u 12:53
0

NESPRETAN POKUŠAJ PLJAČKE U ŠIBENIKU: Novčanice letele na sve strane! (foto)

– Nisu imali maske nego samo kapuljače na glavi i velike rančeve – kažu očevici.

U ponedjeljak rano ujutro u Šibeniku plinom je raznesen bankomat Privredne banke Zagreb (PBZ), a jedan očevidac koji živi u stambenoj zgradi s pogledom na poslovni prostor u kojem se nalazi bankomat ispričao je za lokalne medije da ga je snažna detonacija probudila oko 4 sata ujutro.

– Čuo sam jaki bum, snažnu detonaciju i prvo pomislio da se dogodila teška saobraćajna nesreća. Ustao sam iz kreveta i na ulici ugledao dvojicu muškaraca koji su glasno vikali 'ajmo', 'hajde', 'brzo', i trpali u rančeve novčanice koje su letele svuda naokolo – ispričao je sagovornik koji je s prozora posmatrao tešku krađu iz raznesenog bankomata.

Kaže da su muškarci bili jako nervozni i prilično nespretni dok su se međusobno dovikivali i kupili s poda novac.

– Nisu imali maske nego samo kapuljače na glavi i velike rančeve koje su napunili hrpama novca. Onda su seli na motor, nekakvu starudiju od krosera koji bi mogao biti KTM i tada je nastupila velika drama. Motor, naime, nije hteo da upali, pa je nastupila još žešća nervoza, no nekako su ga ipak pokrenuli i pun gas pobegli s ulice prepune novčanica koje su letele na sve strane – ispričao nam je svedok koji iz svojih ličnih razloga nije o tome hteo da obavesti policiju.

Kaže da je sve vreme "svirao" alarm, ali da je policija stigla tek 10 ili 15 minuta nakon eksplozije.

Prema onome što je očevidac video sa veće udaljenosti i u mraku, jedan je muškarac bio prilično visok, košarkaški tip od dva metra, a drugi dosta niži od njega. Odeća koju su nosili na sebi bila je tamnija, sivkaste boje, a lica su im bila zaštićena od pogleda kapuljačama.

Iz policije su rekli da imaju nova saznanja koja će ih dovesti do počinioca.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/bosna_post

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter