Izvor: Kurir.rs
13.03.2024 u 10:00
0

NIKOLA DOBIO KAZNU OD 7.000 EVRA! Zaustavili ga saobraćajci, pa nastala drama: U svemu učestvovao i njegov drug Saša

Nikola (30) i Saša (21) dobro će zapamtiti jutro kad su se pijani u automobilu posvađali i sukobili s policajcima. Izrečena im je najviša kazna ikad u Hrvatskoj!

Prema presudi, sve se dogodilo krajem decembra prošle godine oko 10 sati u mestu Dapci kod Čazme. Nikola je vozio golf pod uticajem alkohola od 1,43 promila, a suvozač Saša „naduvao“ je 1,78 promila.

– Šta ste me zaustavili, pustite me na miru, šta hoćete, ne znate vi ko sam ja, s kim imate posla – vikao je na policiju koja ga je zaustavila. Kako nije prestajao, stavili su mu lisice nakon čega Nikola pruža aktivan otpor i odbija da sedne u službeno vozilo i udara nogama u isto.

Zašto dirate mog prijatelja, zašto nas zaje*avate, ne znate ko smo mi, pridružio mu se i Saša pa je policiju ometao u postupanju jer ih je gurao svojim telom i ramenom pokušavajući zabraniti ulaz u službeno vozilo.

Saša je takođe pružao aktivan otpor odbijajući ulazak u službeno vozilo,pa su upotrebljena sredstva prisile telesna snaga i sredstva za vezivanje, ističe sudija u presudi.

Nikola je proglašen krivim i osuđen na ukupnu novčanu kaznu od čak 6650 evra: 4000 za sukob s policajcima i 2650 evra za vožnju u pijanom stanju. Mora platiti i 340 evra prekršajnih troškova.

Dakle, sve zajedno na kraju ispada gotovo 7000 ebra! Kako je bio uhašen pa je u zatvoru proveo 15 dana, od kazne mu se oduzima 600 evra. Dobio je i 6 meseci zabrane vožnje.

Saša je osuđen na novčanu kaznu od 1000 evra te 340 evra prekršajnih troškova. On je u zatvoru bio tri dana, pa mu se od kazne oduzima 120 evra.

Nikola i Saša su odmah sve priznali i pokajali se, ali sudija nije imao milosti prema njima. Kao otežavajuća okolnost Nikoli je uzeta ranija višestruka kažnjavanost za saobraćajne prekršaje. Presuda je nepravosnažna i na nju se mogu žaliti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter