Izvor: TELEGRAF.RS
18.08.2023 u 12:53
1

„NISMO SKUPI, TO SU TEORIJE ZAVERE“: Hrvatski ugostitelji tvrde da im priče o VISOKIM CENAMA podmeće KONKURENCIJA

Turistička sezona je na vrhuncu, sabiraju se dolasci i noćenja, ali se sve više i više govori o nizu tekstova o hrvatskoj turističkoj ponudi u stranim medijima.

Barbara Marković, predsednica Hrvatskog udruženja porodičnog smeštaja, rekla je u HTV-ovoj emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“, kako su kritike krenule iz domaćih medija, ali su se proširile. Smatra da je reč o tome da konkurencija hrvatskom turizmu ne oprašta uspehe ostvarene proteklih godina, čak i za vreme pandemije.

– Moje mišljenje je da ti mediji potenciraju možda i malo više nego što je realno. Možda nas ta konkurencija udara nekako s boka – rekla je Marković.

Dodala je da cene jesu više, ali da je tako u celom svetu, prenose hrvatski mediji.

SPOR ČIJI JE JADRAN I DALJE TRAJE: Hrvti kažu da su oni vlasnici, Crnogorci zasad „MUDRO“ ćute

Boris Žgomba, predsednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj privrednoj komori i potpredsednik Evropskog udruženja putničkih agencija, rekao je kako je sigurno da su u nekim segmentima pojedinci poskupeli malo više nego što je trebalo.

– Da toga nije bilo, imali bismo savršenu turističku godinu – rekao je Žgomba.

Međutim, što se tiče objava u stranim medijima, smatra da je reč o PR-kampanji.

Medijski je to izazvalo velike odjeke u inostranastvu, ali nemojmo zaboraviti, to su velikom većinom PR članci koje plaća naša konkurencija. To je normalna, ne možda moralna, okolnost koju smo morali i moramo očekivati – dodao je.

Žgomba je rekao i da konverzija na evro nije uzrokovala, ali je ogolila poskupljenje, jer je gostu potpuno jednostavno da uporedi cene. Poskupljenja su u redu isključivo ako su vezana za povećanje kvaliteta, poručio je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„NISMO SKUPI, TO SU TEORIJE ZAVERE“: Hrvatski ugostitelji tvrde da im priče o VISOKIM CENAMA podmeće KONKURENCIJA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter