Izvor: Novosti
10.09.2021 u 11:13
0

NOVE MERE U CRNOJ GORI: Samo pod OVIM uslovima možete da uđete u ovu zemlju!

Vlada Crne Gore usvojila je nove mere u borbi protiv virusa korona, koje stupaju na snagu od utorka, 14. septembra, a odnose se na ulazak stranaca i državljana Crne Gore u ovu zemlju.

Od utorka se ulazak u Crnu Goru omogućava samo ako državljani Crne Gore i stranci ispunjavaju jedan od sledećih uslova:

PROČITAJTE JOŠ:  SUMNJA SE DA LI JE BEBA UMRLA OD POSLEDICA UTAPANJA! Istražitelji misle da je ubistvo!

– da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dve doze ili jednoj dozi

– da osoba poseduje negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata

– ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana

– da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

– Državljani Crne Gore i stranci sa prijavljenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od uslova upućuju se u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice – kazala je tamošnja ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ:  VESTI IZ BANJALUKE: Krivicna prijava protiv Kovačevića zbog negiranja genocida!

U Crnu Goru bezuslovno ulaze samo osobe mlađe od 18 godina.

Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima koji se održavaju u zatvorenom prostoru, moguće je da prisustvuje do 100 osoba pod uslovom da ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

PROČITAJTE JOŠPOŽAR U TETOVU: 14 ljudi izgubilo život!

Broj prisutnih takvim događajima na terasama i u baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti, kao i zaposleni, moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova.

– Podsećamo da je izvođenje muzike uživo u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata zabranjeno. Svi organizatori svih navedenih događaja su obavezni da odrede lice koje će vršiti kontrolu i biti odgovorno za poštovanje ovih mera – kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na današnjoj pres konferenciji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter