Izvor: tportal.rs
25.10.2023 u 12:31
0

NOVE POPLAVE U REGIONU: Potop na severu Italije i u Sloveniji

Snažno nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom pogodilo je u sredu sever Italije, a jake kiše prelile su se i u Sloveniju, gde su zabeležene količine padavina veće od 200 mm u 24 sata

Kad je reč o Italiji, najgore je bilo u Liguriji, gdje su okolicu Genove pogodile ozbiljne poplave. Kiša je uzrokovala izlivanje reke Recco, ulice i trgovi su bili poplavljeni. Loše je prošla i regija rivijere Levante, a škole su ostale zatvorene u La Speziji, Livornu, Massi, Carrari i području Grosseta. U Firenci su parkovi, vrtovi i zelene površine zatvoreni.
Furlanija-Julijska krajina, deo Italije uz samu granicu sa Slovenijom, bio je pod žutim alarmom, no zbog obilne kiše zabeležene su veće poplave od očekivanog.
Jak vetar s pljuskovima pogodio je i okolinu Rima, zbog čega je nagli potop nastupio i na sred filmskog festivala u glavnom talijanskom gradu.

Strašni snimci dolaze iz Emilije-Romagne, gde je u toplicama Porretta u okolini Bologne snimljena jaka poplava.
U Sloveniji je najgore prošlo Posočje, gde su se ostvarile prognoze o ukupnoj količini padavina koja je ponegde u 24 sata premašila prag od 200 mm.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter