Izvor: Tanjug
15.12.2022 u 18:41
0

OGLASIO SE DODIK NAKON POTPISIVANJA SPORAZUMA: „Dogovor i konsenzus postignuti brzo, ostaju razlike u vezi NATO!“

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je nakon potpisivanja sporazuma o formiranju vlasti na zajedničkom nivou da je neubičajeno brzo došlo do dogovora i konsenzusa, ali i da postoje razlike u vezi sa NATO. „Na neuobičajeno brz način za BiH došlo je do dogovora i konsenzusa.

DODIK ISTIČE POSLE SASTANKA IZVRŠNOG KOMITETA: „Nakon konstituisanja Veća naroda biće izabrana nova Vlada Republike Srpske!“

„Treba da se formira Savet ministara i da se bavimo operativnim pitanjima“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je cilj potpisanih smernica, načela i ciljeva u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH efikasno formiranje vlasti na zajedničkom nivou. Istakao je da su uloženi ozbiljan napor, brzina i uvažavanje partnera, što je podrazumevalo pokušaj da se dođe do efikasnog formiranja vlasti, usvajanja važnih dokumenta poput budžeta, kao i deblokade planova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodik je zahvalio predstavnicima „osmorke“ na spremnosti za dogovor, navodeći da je u ranijem periodu SDA blokirala sve i onemogućavala postizanje konsenzusa. Istakao je da su izabrali dobar dan za potpisivanje sporazuma kada BiH treba da dobije status kandidata za EU. Prethodno su lideri SNSD Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDP Nermin Nikšić u Sarajevu potpisali smernice, načela i ciljeve u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022-2026. godina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter