Izvor:
31.10.2016 u 02:31
0

Optužili ga za terorizam na pravdi Boga: Tužiću Crnu Goru, smestili su mi, nemam pojma ko je taj Sinđelić!

Tu­ži­ću Cr­nu Go­ru jer sam na prav­di Bo­ga uhap­šen i do­ve­den u ve­zu sa ne­ka­kvim te­ro­ri­stič­kim na­pa­di­ma.

To je po­ru­čio Ste­fan Ve­li­mi­ro­vić (25) iz Zu­bi­nog Po­to­ka, u raz­go­vo­ru za "Dan“, a prenosi "Sputnjik".

– Sve je nameštaljka, nemam pojma ko je Aleksandar Sinđelić i nikada nisam razgovarao sa tom osobom. Tražim da se veštači moj glas, pa će se lako utvrditi da nikada nisam razgovarao sa tim Sinđelićem – izjavio je on.

On je sa još pet osoba uhapšen u subotu 15. oktobra u večernjim časovima, pod sumnjom da je sa još 14 osoba, na dan izbora, spremao teroristički napad u Podgorici, upad u Skupštinu i hapšenje premijera Mila Đukanovića. U nedelju uveče, oko 22 časa, pušten je iz pritvora i sugerisano mu je da o onome što se pričalo tokom saslušanja nikome ne govori.

– Ne znam ko me doveo u vezu sa ljudima koji se sumnjiče za terorizam. U subotu, 15. oktobra, sa prijateljima sam bio u poseti Manastiru Ostrogu, gde smo se i fotografisali. Uveče smo krenuli nazad za Zubin Potok kada smo uhapšeni. Sutradan su nas pustili, jer su videli da govorimo istinu – kaže Velimirović, prenosi portal IN4S.

On dodaje da je Mirko Velimirović, kojeg je Bratislav Dikić optužio da je policijski saradnik koji mu je podmetnuo telefon i ključeve, njegov stric.

– Sa Mirkom se nisam ni video ni čuo već duže vreme. Kad su nas priveli i kazali o čemu se radi svi smo bili u šoku. Znam da govorim istinu i znam da nemam nikakve veze sa onim stvarima koje su nam predočili u tužilaštvu. Očigledno je sve nameštaljka, mi smo upali u nečiju zamku, ali, na sreću, brzo smo pušteni na slobodu, jer su svi shvatili da nemamo veze sa onim zbog čega smo privedeni – ističe Velimirović.

Prema njegovim rečima, još uvek je pod stresom zbog svega što mu se desilo, ali hoće da pravdu istera do kraja.

– Čuo sam da su neki mediji objavljivali neke transkripte razgovora između Sinđelića i Velimirovića. Ja sam jedini Velimirović koji je hapšen zbog svega toga. Tvrdim da ne poznajem nikakvog Sinđelića, a kamoli da sam pričao sa njim telefonom. Snimljeni glas nije moj i to je lako utvrditi. Tražiću veštačenje glasa i dokazati istinu. Ne zanima me ko je Sinđelić, interesuje me samo istina – navodi on.

Velimirović kaže da će tužiti sve koji su se poigrali njegovim imenom, pa i Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i državu.

– Ljaga sa mog imena mora odmah da se spere, a u Crnu Goru više nemam želju da odem ni na more – poručio je Velimirović.

On dodaje i da su mu u tužilaštvu kazali da ne sme da priča šta je bilo u iskazu i da je to krivično delo.

– Nisu mi dali nikakav papir kada su me pustili. Nismo tražili advokata, jer smo znali da smo čisti i da nemamo veze sa tim događajem – naglašava on.

Ispovest Stefana Velimirovića još jedan je dokaz da je istraga Specijalnog tužilaštva o teroristima, a koju vodi specijalni tužilac Milivoje Katnić, doživela krah. Po nalogu tužilaštva uhapšeno je 20 osumnjičenih, a na slobodu su odmah pušteni Stefan Velimirović (25), Bojan Kovačević (40), njegov sinovac G.K. (17), braća Nikola (21) i Luka (18) Đorđević i Vladimir Božović (21), prenosi „In4s“.

U transkriptima snimljenih razgovora između Sinđelića i Velimirovića njih dvojica se dogovaraju oko hapšenja Đukanovića u nedelju uveče, na dan izbora. Vrlo zanimljiv je podatak da njih dvojica o svemu pričaju u šiframa, plašeći se da ih prisluškuju, a onda o navodnom hapšenju Đukanovića govore otvoreno, pominjući i njegovo ime i detalje oko tog čina.

Imajući sve to u vidu, neubedljivo zvuči tvrdnja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je pomenuta grupa koristila sofisticirani način komunikacije, ako Sinđelić i Velimirović tokom telefonskog razgovora otvoreno pričaju o upadu u Skupštinu i o hapšenju Mila Đukanovića. Paradoksalno zvuči da oni koji spremaju teroristički napad, hapšenje premijera i brojne likvidacije, kako tvrdi tužilaštvo, ležerno o tome govore u svojim telefonskim razgovorima.

Po nalogu tužilaštva u pritvoru su zadržani: Kristina Hristić iz Beograda, Branka Milić (58) iz Novog Sada, Milan Dušić (59) zvani Pacov iz Beograda, Dragan Maksić (50) iz Bujanovca nastanjen u Beogradu, Srboljub Đorđević (52) iz Bujanovca, nastanjen u Beogradu, Aleksandar Čurović (33) iz Šapca, Aleksandar Aleksić (41) iz Šapca, Nikola Đurić (34) iz Šapca, Siniša Ćetković (37) iz Šapca, Dejan Stanojević (42) zvani Gorila, Miloš Aćimović (26) iz Šapca, Ivica Matić (36) iz Šapca, Perica Andić (39) iz Šapca i Bratislav Dikić iz Niša.

U međuvremenu, tužilaštvo je za 11 osumnjičenih odustalo od optužbi za terorizam i terorizam u pokušaju. Sada se za to delo terete samo Dikić, Hristić i Sinđelić, koji je u bekstvu, dok se ostalima na teret stavlja samo stvaranje kriminalne organizacije. Čak i to delo biće teško dokazivo, s obzirom na to da se većina osumnjičenih između sebe i ne poznaju, nikada nisu kontaktirali, pa ostaje otvoreno pitanje kako su stvarali kriminalnu organizaciju, piše „In4s“.

Sputnjik
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter