Izvor: Novosti
21.04.2022 u 12:44
0

PENTAGON NAORUŽAVA SARAJEVO: Amerika šalje „džaveline“ i PVO sistem vojsci BiH

Komandant Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović rekao je danas da će Vašington uskoro isporučiti rakete „džavelin“ i PVO sisteme Sarajevu.

Mašović, koji se vratio iz posete Americi gde je razgovarao sa zvaničnicima Pentagona, guvernerom i partnerima iz Nacionalne garde Merilenda, rekao je i da će uskoro biti održane specijalne vežbe OS BiH i američke vojske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Imali smo mogućnost da iskažemo naše potrebe kada je u pitanju jačanje kapaciteta i sposobnosti OS BiH. Za nas su vrlo bitne stvari jačanje protivvazdušne odbrane, unapređenje mobilnosti, jačanje protivoklopnih sposobnosti, ali i sprovođenje specijalnih vežbi OS BiH i vojske SAD koje će se ubrzo desiti, kako u BiH tako i izvan nje – rekao je Mašović.

On je otkrio i da će vrlo brzo Oružanim snagama BiH biti isporučena i specifična oprema.

– Neke informacije još ne mogu da otkrijem, ali sada mogu reći da je reč o protivoklopnim sistemima „džavelin“, trenutno najboljim u svetu, PVO sistemima, odnosno raketama kratkog i srednjeg dometa, te nekim dodatnim specifičnim potrebama. Očekujemo otpočinjanje obuke na tim sredstvima, a nadam se i otpočinjanju procesa isporuke – rekao je Mašović za sarajevske medije.

Izjava komandanta Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH dolazi u svetlu pojačanih pritisaka na Banjaluku i uvođenje sankcija rukovodstvu Republike Srpske, ali i trenda naoružavanja u regionu. Velika Britanija će tzv. Kosovu poslati rakete „džavelin“, kao i protivtenkovske projektile „NLAW“.

Ove rakete tokom poslednja dva meseca okosnica su gotovo svih zapadnih isporuka naoružanja Ukrajini, za rat protiv Rusije. 

DODIK OTVORIO TVITER NALOG: Verujem da ovo može doprineti da se bolje razumemo (VIDEO)

Da apsurd bude veći, dok Zapad naoružava Sarajevo i Prištinu, nedeljama se već vodi kampanja protiv naše države zbog prijema naoružanja koje je naručeno i plaćeno još 2019. godine, i ne podleže nikakvim sankcijama SAD.

Tako su Aljbin KurtiMilo Đukanović napali predsednika Vučića zbog isporuke kineskog PVO sistema FK-3, koji je po svojoj prirodi odbrambeno oružje i ne ugrožava nikoga u regionu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71

„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72

„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter