Izvor: Novosti
21.04.2022 u 13:42
0

HRVATI OPKOLJENI U „AZOVSTALU“, STRAHUJU OD ČEČENA! Neće dobro proći, Kadirovci su nabrušeni na njih

Među stotinama ukrajinskih boraca i pripadnika bataljona „Azov“ koji su našli utočište u kompleksu čeličane „Azovstal“ u Mariupolju nalaze se najmanje četvorica Hrvata – jedan Dalmatinac i tri Slavonca.

Oni su pripadnici „Azova“, a kako hrvatski mediji prenose reči njihovog prijatelja koji je sa njima poslednji put kontaktirao pre tri dana, „došlo je do blokade svih vesti, nije dobro…“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Naš Toni iz Dalmacije javio mi se pre tri dana, on je zapovednik desetine u Azovu. Napisao mi je da su on i još trojica naših u tunelima Azovstala i da su ostali na minimalnoj municiji… – rekao je sagovornik hrvatskih medija.

– Toni i ovi Slavonci su u Mariupolju, bojim se da neće dobro proći jer su kadirovci nabrušeni na njih, kao i ovi iz GRU-a – tvrdi prijatelj opkoljenih militanata.

Podsećamo, ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je danas izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina da je ruska vojska oslobodila Mariupolj, ali da se 2.000 militanata i dalje nalazi na teritoriji fabrike Azovstal.

– Situacija u gradu je mirna, omogućava nam da počnemo da uspostavljamo red, vraćamo stanovništvo i uspostavljamo miran život. Što se tiče onih koji su pobegli u fabriku Azovstal i koji su tamo temeljno blokirani, potrebno nam je oko tri četiri dana da ovo završimo i ovaj posao – rekao je Šojgu.

PENTAGON NAORUŽAVA SARAJEVO: Amerika šalje „džaveline“ i PVO sistem vojsci BiH

Putin je rekao da je juriš na industrijsku zonu nepotreban, i izdao je naređenje da se otkaže.

– Smatram predloženo zauzimanje industrijske zone nepotrebnim. Naređujem da se otkaže – rekao je Putin Šojguu.

Osim 2.000 boraca koji su u „Azovstalu“, ministar odbrane Rusije je dodao i da je prilikom oslobođenja grada likvidirano više od 4.000 ukrajinskih boraca, dok se predalo 1.478.

Šojgu je naglasio da je tokom osam godina u Mariupolj dovezen veliki broj naoružanja, vojne opreme i teških oklopnih vozila, i da je grad „zapravo postao moćno utvrđenje i prestonica bataljona Azov“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter