Izvor: Novosti
25.07.2021 u 08:17
0

PETICIJOM PROTIV INCKA! Republika Srpska i njeni građani spremaju jednoglasan odgovor zbog nametanja zakona!

– REPUBLIKA Srpska i njeni građani reći će jasno i glasno „ne“ Valentinu Incku i nametanju zakona.

VAŽNO:

OGLASIO SE OTAC MALOG STEFANA: Nije doživeo da igra za aplauz!

ANA BRNABIĆ: Ne komentarišem laži PSIHOPATE I KOLJAČA BELIVUKA!

SRPSKA LISTA SAOPŠTILA: Naš narod na KiM je uz predsednika Vučića!

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST UPOZORAVA: Incko hoće da nastavi Prvi svetski rat!

– Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je i zvanično prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju nametanja zakona od odlazećeg visokog predstavnika u BiH i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid. Peticija će se narednih dana potpisivati u svim opštinama i gradovima Srpske, a već za sutra u Banjaluci je zakazan sastanak lidera svih političkih stranaka.

Dodik je juče još jednom ponovio da nema te odluke ni autoriteta koji će promeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnosti u BiH, pa tu ništa ne može ni poslednja odluka međunarodnog mešetara Valentina Incka.

– Zastrašivanje Srba zbog istine završiće debaklom onih koji misle da se jedan narod, koji je kao malo koji stradao za slobodu, na ovakav način može utamničiti ili zastrašiti – poručio je Dodik. – Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina, jer ako je nešto očigledno i ako je nešto stvarno, ne treba mu nikakva odbrana, pa je jasno kakvu Incko istinu brani i ko mu zbog toga aplaudura.

Srpski član Predsedništva BiH istakao je da je 26 godina prošlo od građanskog rata i da se nije uspelo sa nametanjem kolektivne krivice, niti je laž postala istina:

– Čak i da zapuše usta svim Srbima, kako da ućutkaju međunarodne autoritete poput Gideona Grajfa, sudije Matimbe Nijambe, koja je izuzela mišljenje u sudskom procesu generalu Ratku Mladiću, i druge svetske autoritete.

U istoj koloni integriteta i opstanka Srpske, posle katastrofalnog poteza Incka, zajedno staju i opozicija i vlast. Političke bitke ostaju u drugom planu, jer sad je najbitnije odbraniti Republiku Srpsku i srpski narod od žigosanja, u režiji Valentina Incka i Bošnjaka.

Mirko Šarović, predsednik SDS kojem je pre dve decenije tadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun zabranio političko delovanje i stavio ga na „crnu listu, kaže za „Novosti“ da Srpska mora postići konsenzus svih političkih faktora na ovako važnom pitanju.

– Srpska je iznad svega, iznad svih nas. Spremni smo za dogovor, ali ne da nam neko izdiktira poteze i kaže – uzmite ili nećete. To ne sme da se desi. Moramo sesti i pronaći najbolji odgovor. Najodgovorniji smo za narod i Republiku. Nije ovo pitanje Šarovića ili Dodika, ovo je pitanje opstanka naše Republike Srpske i srpskog naroda – poručio je Šarović.

Kao predsednik SDS i opozicije poručuje da želi dogovor:

– Ne slažemo se sa vlastima u mnogim stvarima, ali poslednji potezi Incka su udar na Srpsku i mi moramo da zbijemo redove. BiH ne treba visoki predstavnik, ni nametanje zakona. To je zloupotreba ovlašćenja. Smatram da nam treba pametan i mudar odgovor, a ne pozivanje na neku mobilizaciju. Ozbiljni smo ljudi i ozbiljna smo republika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter