Izvor: Happy BSC Portal/Index.hr
09.01.2024 u 22:23
0

PLENKOVIĆ O NAPADU U VUKOVARU: „Najverovatnije navijači Dinama, uhapšeno više osumnjičenih“

Premijer Hrvatske Andrej Plenković oštro je osudio napad grupe mladića, najverovatnije navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba, na maloletnike u Vukovaru, prilkom kojeg su teško povređena trojica dečaka.

– Uhapšen je veći broj osoba osumnjičenih da su napale i teže povredili maloletnike. Za nas je to nedopustivo i za najoštriju osudu – rekao je Plenković novinarima u Zagrebu.

Premijer i predsednik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice je rekao da očekuje da će počinioci biti kažnjeni, rekavši da su to „grozne pojave koje u hrvatskom društvu treba smanjivati na najmanju moguću meru i vaspitavati ljude u atmosferi kulturne komunikacije, tolerantnog i uključivog društva, a ne isključujućeg primitivizma i divljaštva“.

Upitan o saznanjima da je najmanje jedan od napadača u Vukovaru bio u grčkom zatvoru, zajedno s više od 100 pripadnika navijačke grupe „Bad Blue Boys“ zbog nereda u Atini, u kojima je ubijen grčki navijač, Plenković je odgovorio da se ta informacija proverava i da očekuje da napadači budu kažnjeni bez obzira na to „ko su i šta su“.

Grupa mladića napala je u subotu uveče u Vukovaru maloletnike i teško povredila trojicu dečaka od 14 i 15 godina iz tog grada. Prema poslednjim informacijama, dvojica najteže povređenih dečaka se oporavljaju u bolnici. Lokalni mediji su preneli da se sumnja da su huligani napali dečake, jer su čuli da neko od njih govori ekavicom.

Napad su osudile mnoge stranke i pojedinici, među njima Samostalna demokratska srpska stranka. Poslanik te stranke Milorad Pupovac je zbog širenja mržnje oštro kritikovao gradsku vlast Vukovara i gradonačelnika Ivana Penavu iz desničarskog Domovinskog pokreta.

Poslanik SDSS Boris Milošević rekao je da se u Vukovaru nije dogodila tuča navijača, nego brutalni napad na maloletnike. On je istakao da očekuje jasnu reakciju policije i nalaženje svih napadača, pravilnu kvalifikaciju dela i primereno kažnjavanje da bi se nasilju stalo na kraj.

OVOLIKO ĆE KOŠTATI TITOV BROD: Obnova broda dodatno poskupela

Porodice pretučene dece najavile su za subotu protest ispred Gradske uprave u Vukovaru. Oni su, kako je prenela Hrvatska radiotevizija, u pozivu na skup istakli da žele grad koji je siguran za sve, da se bezuslovno privedu svi napadači, da se zabrane okupljanja navijačkih grupa u centru grada, da budu češće patrole policije i da se radi na sprečavanju nasilja.

Porodice su pozvale političare da ne dolaze na skup, uz isticanje da Vukovarci nisu preživeli rat da bi njihova deca ratovala. Kako je preneo HRT, oni su takođe naveli da je njihovu decu presrela i pretukla grupa huligana koji se skrivaju iza naziva „navijači“ i dodali da svi znaju ko su oni imenom i prezimenom, jer već godinama terorišu grad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter