Izvor: BSC HAPPY/RTRS
08.08.2023 u 20:23
0

PODRŠKA BEĆIROVIĆA OTPUŽENOM ZA ZLOČINE NAD SRBIMA: Morbidna i direktna pretnja srpskom narodu!

Ne stišavaju se reagovanja iz Republike Srpske na sastanak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i ratnog komandanta Petog korpusa tzv. Armije BiH Atifa Dudakovića, koji je optužen za ratne zločine nad Srbima.

Iz Saveza logoraša Republike Srpske traže izmeštanje njegovog slučaja iz nadležnosti Suda BiH, jer ne vjeruju da će pravda biti zadovoljena.

Predstavnici međunarodne zajednice u BiH i dalje ćute o sastanku Bećirovića i Dudakovića.

Sudski postupak koji se vodi protiv Dudakovića predstavlja farsu pravosuđa BiH i međunarodne zajednice, poručio je predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović. Srpski narod nema poverenje u pravosuđe BiH i zbog toga srpski logoraši traže da se ovaj slučaj izmesti iz nadležnosti suda BiH, jasan je Nosović.

– Mislim da tu nema pravde i da Sud BiH neće osuditi Dudakovića. Ako postoji pravna mogućnost, ovaj predmet trebalo bi da se izmesti iz Suda BiH, jer ovde sigurno neće biti presuda – kaže Nosović.

Atif Dudaković već odavno je trebalo da bude na izdržavanju zatvorske kazne, da istraga za ratni zločin u BiH ne traje 30 godina, kaže poslanik u Predstavničkom domu Milan Petković. Petković ističe da je BiH zemlja apsurda, u kojoj je ponos sastati se i slaviti ratni zločin sa optuženim.

– Da je on u pritvoru gde treba da bude, ne bi se mogao sastati sa Denisom Bećirovićem, davati mu savete i instrukcije šta i kako da radi. Šta više, Atif Dudaković bi trebalo da bude već na dugogodišnjoj kazni zatvora za sve one zločine koji su počinjeni pod njegovom komandom – poručuje Petković.

Podrška Bećirovića ratnom komandantnu Petog korpusa tzv. Armije BiH, koji je optužen za zločine nad Srbima u Krajini je morbidna i vrlo direktna pretnja srpskom narodu, kaže član Predsedništva SNSD-a Staša Košarac. U usijanim i radikalnim glavama Bećirovićevih sledbenika krivci su uvek Srbi, a revizija istorije im je uža specijalnost.

– Znate li možda za dečaka Slobodana Stojanovića iz Donje Kamenice kod Zvornika? To dvanaestogodišnje dete izmasakrirala je pripadnica tzv. Armije BiH. Armije za koju tvrdite da je „časna“?! Sram vas i stid bilo! – poručuje Košarac.

DODIK ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH „ŠALJE“ NA PSIHIJATRIJU: Bećirović zaslužuje adekvatan tretman

Sastanak Bećirovića sa Dudakovićem u vreme obeležavanja stradanja Srba u zločinačkoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“ govori da su za političko Sarajevo ratni zločinci koji ubijaju Srbe – heroji, ocenio je politički analitičar Stevica Deđanski.

– Posle Dudakovića, očekujem da se sretne i izljubi sa Naserom Orićem. Cilj njihovog postojanja i bavljenja politikom jeste da Srbi nestanu. Zahvaljujući odbrani i snazi Srba, to nisu uspjeli u ratu – kaže Deđanski.

Zvaničnici zapadnih zemalja i predstavnici Evropske Unije u BiH nisu se oglasili povodom skandaloznog sastanka Bećirovića i Dudakovića. Atifa Dudakovića i 15 pripadnika Petog korpusa takozvane Armije BiH optužnica tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima je najviše civila, uglavnom starije životne dobi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter