Izvor:
28.04.2017 u 02:07
0

Pokret „Za zajedničku Makedoniju“ poziva građane da dođu u Skoplje, Han osuđuje nasilje!

Građanska inicijativa "Za zajedničku Makedoniju", čiji je stožer VMRO-DPMNE, pozvala je večeras građane iz svih delova Makedonije da dođu pred zgradu Sobranja u Skoplju.

"Pozivamo sve građane iz svih gradova da dođu pred makedonsko Sobranje. Narod je gazda u ovoj državi", navela je građanska inicijativa "Za zajedničku Makedoniju" na svojoj fejsbuk stranici.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han najoštrije je osudio nasilje do kojeg je večeras došlo u u makedonskom Sobranjum, u koji su upali demonstranti nakon što je

parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta.

Demonstranti su u Sobranju napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjanu Mančevskom.

"Najoštrije osuđujem napade na poslanike u Skoplju. Nasilje nema mesta u parlamentu. Demokratija mora da ide svojim tokom", napisao je Han na svom Tviter nalogu.

tanjug.rs
Foto: YouTube Printscreen/CooperationDay, twitter/thedjmkd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter