Izvor: Srpskainfo.com
09.08.2023 u 19:40
0

POVRATNICI U STRAHU: Jovankin MISTERIOZNI nestanak uznemirio SRBE u Federaciji

Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović izjavio je da je nestanak Jovanke Đurić (89) iz sela Tumare u federalnoj opštini Lukavac, treći slučaj nestanka Srba povratnika u opštinu Lukavac u poslednje tri godine i da nijedan od njih nije rešen.

Radanović je rekao da su Srbi povratnici na Ozren uznemireni i da osećaju nesigurnost nakon Jovankinog nestanka, i podsetio da je prema Aneksu sedam Dejtonskog sporazuma, FBiH u obavezi da osigura bezbednost povratnicima.

On je napomenuo da je Đurićeva fizički i umno zdrava osoba koja zbog slabog vida nikada nije odlazila dalje od 300 metara od kuće.

– Jovankin štap i naočare ostali su u kući iz koje su nestali telefon, dušeci i još nekoliko stvari, i to 30. jula na Ognjenu Mariju kada je slava sela – naveo je Radanović.

SRPSKA IMA SUVERENITET: Milorad Dodik poručio Bećiroviću da prouči ustav – BIH je „država koliko-toliko“

Prema njegovim rečima, celo selo bilo je kod crkve, a Jovanka je ostala kući.

Radanović je naveo da je Gordana Babić, ćerka nestale starice, dala izjavu MUP Lukavac i da joj je inspektor rekao da, iako zvoni nestali telefon, oni ne mogu da odrede lokaciju.

On je podsetio da je pre dve godine nestao Srbin povratnik u naselje Komari, mesna zajednica Milino Selo, a prošle godine Vaskrsije Tubić iz Donje Brijesnice kod Lukavca.

– Prema Aneksu sedam Dejtonskog sporazuma, FBiH je u obavezi da osigura bezbednost osobama koje su se vratile i žive na području BiH – naveo je Radanović.

Jovanka Đurić (89) z sela Tumare na Ozrenu nestala je u nedelju, 30. jula, a potraga za njom je započeta 31. jula.

Član Gorske službe spasavanja Planinarskog saveza Republike Srpske Milomir Vasić izjavio je ranije da se, uz rodbinu i meštane, u potragu uključila i lokalna policija, kao i gorska služba spasavanja iz Lukavca, Žepča i drugi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter