Izvor: Happy BSC Portal/Rtcg.me
21.12.2023 u 19:44
0

PREDSEDNIK HRVATSKE DAJE PODRŠKU: „Crna Gora treba da se nađe u EU što pre“

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović istakao je u Zagrebu tokom razgovora s crnogorskim ministrom spoljnih poslova Filipom Ivanovićem da Crna Gora treba što pre da uđe u Evropsku uniju, posebno imajući u vidu da je godinama članica NATO, saopšteno je iz njegovog kabineta.

– Milanović je ponovio da Crna Gora može da računa na snažnu podršku Republike Hrvatske na putu ka EU. Milanović je mišljenja da Crna Gora treba što pre da uđe u EU, posebno s obzirom na to da je članica EU. NATO i saveznik godinama. „Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i o bezbednosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi – saopšteno je iz Milanovićevog kabineta.

Kako je saopšteno, glavna tema sastanka bile su evropske integracije i perspektiva ulaska Crne Gore u Evropsku uniju. Takođe se razgovaralo o bilateralnim odnosima dve države i o bezbednosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi.

Crnogorski šef diplomatije boravi u zvaničnoj poseti Hrvatskoj.

Sastanku su, uz Ivanovića, prisustvovali opunomoćeni ministar i otpravnik poslova Crne Gore u Republici Hrvatskoj Damir Grbović, v.d. generalni direktor za bilateralne poslove u Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore Aleksandar Drljević i drugi sekretar Ambasade Crne Gore u Republici Hrvatskoj Anđela Darmanović.

GENOCID U NASLEĐU! OSVANULI USTAŠKI SIMBOLI na PRAVOSLAVNOJ CRKVI u BJELOVARU!

U pratnji Milanovića bili su i opunomoćeni ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, savjetnik predsjednika za vanjsku i evropsku politiku Neven Pelicarić i savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter