Izvor: BLIC
28.07.2021 u 13:04
0

PRESUDILI I PRE SUĐENJA! Tužilaštvo BiH formiralo predmete u slučajevima negiranja genocida!

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već je formiralo predmete u slučajevima negiranja genocida, na osnovu prijava nekoliko građana, potvrdio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Nakon što je visoki predstavnik u petak objavio odluku, u narednim danima već smo počeli zaprimati prijave od nekoliko građana, tako da su neki predmeti već formirani, rekao je Grbešić.

VAŽNO:

ŠAPIĆ UPUTIO APEL REGIONU U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Ukoliko budemo shvatili benefite trgovine i komunikacije onda će biti i mira!“

DAČIĆ O SRAMNOM PREDLOGU INCKA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija može da donese ZAKON O PORICANJU ZABRANE PRIZNAVANJA GENOCIDA – ali ovo je udar na ceo region i urušavanje Dejtona!

DARKO MLADIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA – istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

HAOS NA PRIŠTINSKOM AERODROMU: Kvar na avionu izazvao opštu paniku među putnicima

U Bosni i Hercegovini od danas je zabranjeno negiranje genocida i drugih ratnih zločina, te veličanje ratnih zločinaca.

Dopune Krivičnog zakona BiH, koje je nametnuo odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko, zvanično su objavljene 27. jula.

Za one koji budu kršili Zakon predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri meseca do pet godina.

U odluci, koju je 23. jula donio Incko, navodi se da izmjene i dopune Krivičnog zakona stupaju na snagu osam dana od dana objave na službenoj internet stranici Kancelarije visokog predstavnika ili jedan dan od dana objave u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

U Tužilaštvu BiH su takođe ranije najavili da će se u okviru predmeta pratiti objave i javno iznošenje stavova pojedinaca, grupa ili udruženja u kojima se negira genocid, zločini protiv čovečnosti i ratni zločini u BiH.

Poslanici iz Republike Srpske u utorak 27. jula iz protesta zbog nametnutih odredbi započeli su bojkot rada institucija BiH.

Juče tako nisu održane ni sednice Predsedničkog ni Doma naroda Parlamenta BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter