Izvor: jutarnji
07.02.2024 u 16:36
0

„Probisvet! Ovo se nije desilo od druga Tita“: Milanović pobesneo zbog izbora Turudića, udario na Plenkovića kao nikada pre

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović obišao je danas retrospektivnu izložbu dela Ivana Meštrovića u Galeriji Klovićevi dvori, a nakon posete se obratio novinarima i prokomentarisao izbor Ivana Turudića za glavnog državnog tužioca.

Rekao je kako nije čuo za Plenkovićevu poruku DORH-u, ali da “će dobiti i on od nekoga poruku”.

„Nemam poruku DORH-u, s porukama je to jako nezgodno. Često na proleće reke pravde dolaze pa se izliju. Sad je svima jasno o kakvom se probisvetu radi. Ceo HDZ je jednoglasno izabrao ovog probisveta. Ovo je prvi put od druga Tita da partija bira glavnog državnog tužioca“, rekao je.

VELIKI KAŠALJ RAZDIRE I BEBE U CG: Broj obolelih u poslednja tri meseca prešao 500 pacijenata

Nazvao je USKOK-ovu optuženu Josipu Pleslić, bivšu Rimac, koja je s Turudićem razmenjivala poruke – „Madam de Pompadur“.

„Ovo se prema zakonodavnim zamislima Andreja Plenkovića ne bi ni smelo znati. Je li ovo javnost treba znati? Pa naravno da treba“, rekao je.

„Ja sam poslao dokument koji jasno govori o kakvom se čoveku radi. Cele ove prepiske između madam i Turudića su ustvari višak. Hvala Bogu što su to objavili i to ukazuje da je on osoba koja bi trebala da bude od interesa DORH-u. I sada se kao argument izvlači zašto neko nije reagovao 2015. Pa zato što sam ja bio premijer, a ne terorista diktator. Pa ne možeš DORH-u narediti da pokrene postupak”

Javnost bi, da je to zabranjeno, bila uskraćena za saznanja sa kakvim vucibatinama imamo posla. I sad bi to zabranili. Pozivam na otpor ugnjetavačima. Po Plenkoviću se to ne bi trebalo objaviti, a ovo je informacija koju javnost mora znati, naveo je i ponovio da će kao predsednik pomilovati svakoga ko bude osuđen zbog tog zakona o curenju informacija.

Podsetimo, Milanović je pre nekoliko dana na vanrednoj konferenciji za medije rekao da Turudić ne sme biti na toj funkciji jer postoje ozbiljne bezbednosne prepreke. Pritom je otkrio i da su se Mamić i Turudić sastajali, satima se vozili u automobilu i skrivali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter