Izvor: Tanjug
18.08.2020 u 12:05
0

RUSKI AMBASADOR ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Nikome ne namećemo našu vakcinu!

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov poručio je da njegova zemlja nema nameru da registrovanu vakcinu protiv korona virusa koristi u bilo koje sebične svrhe – da utiče na nekoga, da ucenjuje, ili tim pre da natera da se vakciniše.

SAZNAJTE JOŠ

VUČIĆ SE SASTAO SA ODLAZEĆIM AMBASADOROM ŠVAJCARSKE

UŽAS! Albanci SILOVALI devojčicu (15) na plaži dok je čekala da dođu drugarice!

PUTIN IMA PLAN ZA BELORUSIJU: Lukašenko očajnički zatražio pomoć od Rusije, ali dve varijante na stolu znače da je on PROŠLOST

STRAHOVITA ODLUKA KIMA: Naredio GRAĐANIMA DA SVOJE PSE PREDAJU VLASTIMA

BUDITE SPREMNI! LETOVANJE PA KARANTIN: Dr Kon objašnjava! Mere prema Crnoj Gori i BiH su pod uticajem POLITIKE

– Polazimo isključivo od sigurnosti stanovništva Ruske Federacije, ali smo istovremeno otvoreni za saradnju sa svim zemljama na principima ravnopravnosti”, naveo je Ivancov.

Na osnovu informacija dobijenih od ruskih proizvođača vakcina, Ivancov je naveo da je „Sputnjik pet“ („Gam-Kovid-Vak“) takozvana vektorska dvokomponentna vakcina stvorena upotrebom genetskog inženjeringa.

-Za takvu vakcinu je izabran virus koji je bezbedan za ljude, a gen virusa protiv kojeg se vakcina pravi je ubačen u njegov genom, tj. vakcina ne sadrži sam soj virusa korona, već samo proizvodi imunitet. Proizvod ovog gena, protein, trebalo bi da indukuje imunitet protiv virusa koji uzrokuje bolest – precizirao je Ivancov.

Naglasio je da su tvorci vakcine protiv kovida 19 autori najefikasnije vakcine na svetu protiv smrtonosne Ebole i patogena MERS-a, „bliskog rođaka“ novog virusa korona.

OVO MORATE ZNATI

TRAGEDIJA NA JEZERU GAZIVODE: Ronioci tri dana traže telo mladića (17)!

HOTI PORUČUJE: Izgradićemo put Dečani-Plav poštujući kosovske zakone

NULTI PACIJIENT UZ HRVATSKE OTKRIVA: SA PSIHIČKE STRANE DOSTA TEŠKO JE BILO

NAPAD NA ŠVEDSKOG EPIDEMIOLOGA: U centru pažnje njegovi mejlovi o imunitetu stada

EVO KAKO JE KARANTIN UTICAO NA LJUBAV! Skoro 50 odsto žena prevareno tokom pandemije!

– Sigurnosna ispitivanja ovih vakcina su trajala nekoliko godina. S pojavom pandemije, već gotovi lek, takozvani vektor, bio je samo prilagođen novoj pretnji. Otuda i fantastična brzina njegovog stvaranja – naveo je ruski diplomata.

Istakao je da generalno ruska nauka ima iza sebe dugu istoriju razvoja ovog područja, kao i da je Institut za opštu genetiku Akademije nauka ŠSR-a razvio prvu vektorsku vakcinu još 1980. godine.

– Imajući sve to u vidu, optužbe za neodgovornu žurbu izgledaju pomalo smešno. Rusija nikome ništa ne nameće – zaključio je Ivancov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter