Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 13:43
0

Spasioci iz Republike Srpske otputovali u turski grad Hataj

 Članovi Spasilačke službe "Volf" iz Foče i Istočnog Sarajeva i Gorske službe spasavanja iz Bijeljine otputovali su u Tursku u područje pogođeno zemljotresom.

U Spasilačkoj službi „Volf“ rečeno je da su prihvatili poziv turske Uprave za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) i Ambasade Turske u BiH da pomognu u spasavanju nastradalog stanovništva.

Za Tursku je sinoć otputovalo 13 spasilaca koji su osposobljeni za spasavanje u urbanim sredinama, a na krajnjem odredištu trebalo bi da budu večeras oko 20.00 sati.

TRKA SA VREMENOM: Posle 129 sati pod ruševinama spasena petočlana porodica

Načelnik Spasilačke službe „Volf“ Nenad Ikonić rekao je da su u Tursku poneli kompletnu opremu za spasavanje, šatore, hranu i vodu i da će ostati 20 dana.

Krenuli smo sa tri vozila i teretom od 3.400 kilograma, a krajnje odredište je Hataj na granici sa Sirijom, naveo je Ikonić.

VAŽNO! Otvoren broj telefona za doniranje novčane pomoći Turskoj – SMS na 1003!

Od 13 članova spasilačke misije, četiri su pripadnici Gorske službe spasavanja iz Bijeljine, a devet Spasilačke službe „Volf“, od kojih trojica iz Foče, a šestorica iz Istočnog Sarajeva.

U spasilačkoj ekipi su i dva obučena psa – jedan za potrage, a drugi za mine.

Ukupan broj poginulih u zemljotresu u Turskoj i Siriji dostigao je gotovo 25.000.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter