Izvor:
08.09.2017 u 20:52
0

TUZLA: Četiri pljaškaša provalila u 33 stana, napravili štetu od 40.000 KM!

Policija Tuzlanskog kantona dostavila je dopunu izveštaja o počinjenim krivičnim delima protiv četiri osobe, za koje se sumnja da su od januara do marta pljačkali stanove po TK, čime su vlasnike oštetili za preko 40.000 KM.

Prema informacijama iz MUP TK, policija je u koordinaciji sa postupajućim tužiocima tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva, radeći na otkrivanju osumnjičenih za teške krađe, koji su provaljivali u stanove na području TK, poduzela niz operativnih i istražnih radnji, što je rezultiralo rasvetljavanjem ukupno 33 krivična dela teške krađe.

Nadležnom tužilaštvu podnesena je dopuna izveštaja o počinjenim krivičnim delima protiv J. Č. (33), M. D. (21), M. D., (28) i R. K., (32), svi iz Tuzle.

Iz policije napominju da se J. Č. i 28-godišnji M. D. već nalaze u pritvoru zbog kriminalnih radnji počinjenih u prethodnom periodu, dok se 21-godišnji M. D. nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

– Naime, postoje osnove sumnje da su navedene osobe u vremenskom periodu od 5. januara do 24. marta ove godine, udruženo ili pojedinačno, počinile ukupno 33 krivična dela teške krađe, to jest provale u stanove, i to četiri u Tuzli, pet na području Gračanice, četiri u Gradačcu, pet u Srebreniku, tri u Banovićima, te po šest provala u stanove na području opština Lukavac i Živinice – navode iz policije.

Četvorka je najčešće krala zlatni nakit, tehničke uređaje, mobilne telefone i drugo, dok se ukupna materijalna šteta procenjuje na preko 40.000 maraka

Blic
Foto: Twitter/hrmreza2/Twitter/bosna_post

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter