Izvor: Alo.rs
21.07.2023 u 16:58
1

U HRVATSKOJ KAO PRED SMAK SVETA: Stigla superćelijska oluja, evo kad će doći do Srbije

Superćelijska oluja koja je tutnjila Slovenijom stigla je i u Hrvatsku.

U Poreču su snimljene scene crnih oblaka koji se približavaju, a potom je usledila bura.

Kako je prethodno najavljeno, olujni sistem zahvatiće i područje slovenačke Istre, a jači udari severnog vetra mogući su iznad mora u Tršćanskom zalivu i duž slovenačke obale, što samim tim podrazumeva i pojavu jačih talasa na moru.

Takođe, u mestu Lovran u Hrvatskoj zabeleženo je snažno nevreme.

Crvena uzbuna raspisana je za Istru zbog mogućeg snažnog nevremena, a što se tiče ostatka zemlje, na snazi je narandžasto upozorenje zbog mogućih grmljavina.

Crveni alarm proširen na Zagreb

DHMZ je upravo objavio crveno upozorenje i za zagrebačko područje.

Civilna zaštita objavila upozorenje

Civilna zaštita se oglasila o mogućem nevremenu.

„Za danas, 21. 7. 2023., izdato je crveno upozorenje DHMZ-a za grmljavinsko nevreme za područje riječke, karlovačke i gospićke regije te narandžasto upozorenje za osječku i zagrebačku regiju.

„Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vetra, bura te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju. Podsetimo se preporuka i korisnih saveta kojih se trebamo pridržavati u slučaju grmljavinskog nevremena i jakog vetra“, objavili su.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “U HRVATSKOJ KAO PRED SMAK SVETA: Stigla superćelijska oluja, evo kad će doći do Srbije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter