Izvor: BSC HAPPY/IN4S
21.07.2023 u 15:04
0

HOĆE LI SRPSKA KOALICIJA BITI U NOVOJ VLADI CRNE GORE? PES nudi jedno, a ZBCG traži nešto drugo

"Za budućnost Crne Gore" cilja na mesto predsednika Skupštine i potpredsednika Vlade Crne Gore

Iz Pokreta „Evropa sad“ planiraju da ponude koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ ministarstvo saobraćaja i prosvete, a dodatna dva bi mogla biti dijaspora i poljoprivreda.

Prema nezvaničnim saznanjima, u koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ na prvom mestu očekuju da se poštuje član platforme „Evrope sad“ prema kojem se dogovor uspostavlja uz poštovanje izbornih rezultata. Na osnovu toga, ovoj koaliciji, kao drugoplasiranoj u tridesetavgustovskom bloku, pripada mesto predsednika Skupštine i funkcija potpredsjednika Vlade.

Posle parlamentarnih izbora 2020. godine za predsednika Skupštine Crne Gore izabran je predsednik Demokrata, jer su Demokrate tada bile drugoplasirane u tridesetavgustovskoj većini.

Isti demokratski standard je primenjen u formiranju vlasti u Podgorici i Nikšiću. U Podgorici je prvoplasirana „Evropa sad“ dobila prvo mesto lokalne izvršne vlasti – gradonačelnika, a koalicija ZBCG predsednika Skupštine Glavnog grada. U Nikšiću je prvoplasiranoj ZBCG pripalo mesto gradonačelnika, a drugoplasiranoj listi koju su predvodile Demokrate – mesto predsjednika Skupštine opštine. Prema nezvaničnim saznanjima, ZBCG očekuju poštovanje ovih dosadašnjih demokratskih standarda u pregovorima, a sve na osnovu izbornih rezultata.

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Razumem da Crna Gora danas slavi, ali nema potrebe za preteranu euforiju, postoje problemi koji tek treba da se reše“

Takođe, ovoj koaliciji najviše su od resora zainteresovani za ministarstvo kapitalnih investicija, u okviru kojeg je energetika, i ministarstvo prostornog planiranja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter