Izvor: index.hr
25.01.2024 u 22:43
0

UHAPŠEN PAR IZ DUBRAVE: Unucima davali da se igraju PRAVIM MAČEM

Muškarac (57) i žena (45) iz Dubrave uhapšeni su zbog nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari, saopštila je zagrebačka policija.

Sumnja se da je 57-godišnjak, u zasad neutvrđeno vreme, nabavio automatsko vatreno oružje bez okvira, jednu ručno izrađenu sačmaricu s jednom cevi i ukupno 313 komada vojne municije, koje je potom odneo u kuću na području Dubrave, iako je bio upoznat da je nabavljanje i posedovanje tog oružja građanima zabranjeno.

Takođe se sumnja da su, zasad neutvrđenog dana, nakon što je osumnjičeni navedeno oružje i municiju doneo u kuću u Dubravi, držali u nezaključanom ormaru u prizemlju kuće dok se u sobi u metalnoj otključanoj kutiji nalazila i reprodukcija revolvera s pripadajućom municijom, koji je osumnjičeni legalno posedovao.

HRVATICA POSTALA HIT REGIONA: Muž joj nestao a ona vrišti OD SMEHA (VIDEO)

U više soba u više nezaključanih ormara, na noćnom ormariću i na podu sobe držali su 907 komada municije za vatreno oružje, 197 komada inicijalnih kapisli za pušku, 299 komada malokalibarskog , 10 patrona za signalni pištolj, 266 komada olovnih kuglica za pušku i 2016 komada dijabola za vazdušnu pušku, a koje su osumnjičene osobe posedovale legalno, kao i vazdušnu pušku koju su ilegalno posedovali. Svo oružje i municija su svakodnevno bili dostupni maloletnoj deci i unucima osumnjičenih osoba, pa su na taj način ugrozili život i sigurnost maloletne dece i unuka.

U septembru 2022. godine su, sumnja se, svojim maloletnim unucima učinili dostupnima reprodukciju vatrenog oružja za koju su im dozvolili da je drže u rukama i igraju se japanskim samurajskim mačem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter