Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
08.11.2023 u 08:34
0

UHAPŠENO VIŠE OSOBA U KOMŠILUKU: Osumljičeni za aferu na Geodetskom fakultetu

Hrvatska policija počela je rano jutros, po nalogu evropskog tužilaštva, akciju hapšenja niza osoba osumnjičenih za zloupotrebe u aferi na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji.

Jutarnji list nezvanično saznaje da su uhapšeni bivši dekan Almin Đapo i profesor Boško Pribičević. Akcijom je obuhvaćeno čak 29 osoba, a šteta, navodno, prelazi dva miliona evra.

Reč je uglavnom o nameštanju više desetina nabavki od kojih je novac išao u džepove ljudi sa fakulteta, kao i o velikom broju falsifikovanih putnih naloga, navodi Jutarnji i dodaje da je obuhvaćena i nabavka sporne jahte finansirane sredstvima EU.

EVO ŠTA JE DOVELO DO OPASNOSTI: U komšiluku četvrti slučaj trovanja gaziranim pićem

Portal Index podseća da je iz Kancelarije evropskog javnog tužioca (EPPO) u junu stigla vest da je u toku sprovođenje hitnih dokaznih radnji na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu zbog sumnje na subvencijsku prevaru i koruptivne aktivnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter