Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
08.11.2023 u 07:40
0

EVO ŠTA JE DOVELO DO OPASNOSTI: U komšiluku četvrti slučaj trovanja gaziranim pićem

U Hrvatskoj su četiri osobe hospitalizovane zbog sumnje da su se otrovale gaziranim pićem - tri u Zagrebu i jedna u Rijeci.

U Hrvatskoj su četiri osobe hospitalizovane zbog sumnje da su se otrovale gaziranim pićem – tri u Zagrebu i jedna u Rijeci.

Policija vrši uviđaj i uzima uzorke spornog pića za dalju analizu i istragu, prenosi portal Index.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo primio je uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila sanitarna inspekcija nakon uviđaja u riječkom kafiću gde je nedavno pozlilo jednoj osobi, a rezultati analize biće dostavljeni Državnom inspektoratu.

Ministar zdravlja Vili Beroš je na pitanje novinara mogu li građani biti sigurni odgovorio da to u ovom trenutku ne može niko reći.

„Imamo dva pića u dva grada, punjena u dve zemlje…“

Beroš je dodao da je najbolje piti vodu.

Gastroenterolog Rajko Ostojić preporučio je građanima da izbegavaju sva gazirana pića i da piju običnu komunalnu vodu.

EVO ODAKLE JE STIGLA VODA KOJA PRŽI LJUDIMA JEDNJAKE: Čovek u bolnici, šire se STRAVIČNE PRIČE po društvenim mrežama u Hrvatskoj

Portal Index navodi da, iako se slučaj u Rijeci dogodio u subotu, niko od nadležnih nije reagovao do juče, a da su se putem društvenih mreža masovno širile poruke o navodnim trovanjima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter