Izvor: 24sedam/BSC Happy
25.01.2024 u 16:05
0

UKRAJINKI UKRALI 27.000 EVRA U SPLITU: Šok je ko su lopovi…

Kontroverzna Ukrajinka Tetjana Glinjana, nakon što je prodala sva tri splitska hotela, odnosno svoje kompanije koje su upravljale udelima u hotelima „Mirari“, „Ora“ i „Luke“, prijavila je makarskoj policiji nestanak torbe, kompjutera i novca pre 15 dana. U nestaloj torbi koju je ostavila ispred svoje kuće u Brelima nalazili su se laptop, USB, pet mobilnih telefona, lična dokumenta, bankovne kartice i oko 16.000 evra, a ukupna vrednost ukradene imovine bila je 27.000 evra. Nakon kriminalističke obrade, osnovana sumnja u prekršaje „pala je” na trojicu radnika komunalnog preduzeća „Greben” iz Brela.

ISTINA O ATENTATU NA PAVELIĆA: Osvetnik sve priznao Amfilohiju

Naime, kako je potvrđeno iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su trojica muškaraca, 48-godišnjak, 38-godišnjak i 25-godišnjak, svi hrvatski državljani, protivpravno prisvojili tuđu pokretnu imovinu i izvršili elemente krivičnog dela utaja, za šta će protiv njih biti podnesena posebna prijava Opštinskom državnom pravobranilaštvu kao dopuna krivične prijave.

– Pronađeni su odbačena torba, stvari koje su bile u torbi i veliki deo novca. Pronađene stvari i novac su joj vraćeni – rekli su iz policije.

Reč je o dvojici Breljaca i radniku iz Zagvozda. U preduzeću „Greben“, sva tri zaposlena su odmah nakon nezvanične vesti o krađi udaljena sa posla. Evo šta kažu u kompaniji:

– Razočarani smo i šokirani nakon saznanja da su tri naša zaposlena sakrila torbu od Ukrajinke, jer je ovim činom naneta velika šteta i sramota kompaniji. Sva tri zaposlena su odmah sankcionisana i udaljena sa radnih mesta – rekli su iz opštinskog preduzeća.

Inače, nakon što je Ukrajinka prijavila policiji nestanak torbe sa novcem, koju je neoprezno ostavila ispred svoje izolovane kuće, na području Stomarice, vidljivo je iz snimka postavljenih nadzornih kamera da se u trenutku nestanka torbe jedino kamion komunalnog preduzeća kretao putem, što nikom nije bilo sumnivo, ali se na kraju ispostavilo suprotno, što je zgrozilo Breljane.

Prema Krivičnom zakoniku, utajom se smatra situacija kada neko protivpravno prisvoji tuđu pokretnu imovinu ili imovinsko pravo koje mu je povereno ili protivpravno prisvoji tuđu pokretnu imovinu ili imovinsko pravo koje je slučajno pronašao ili na koje je došao, a za to je predviđena kazna zatvora do pet godina. Podsećanja radi, kontroverzna Ukrajinka se smatra jednim od najvećih dobavljača prehrambenih proizvoda za ukrajinsku vojsku po nalogu Ministarstva odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter