Izvor:
02.05.2018 u 22:10
0

Ustaša Tompson oslobođen: Poklič „za dom spremni“ deo njegove pesme!

Tompson se često dovodi u vezu sa promovisanjem ustašva, na njegovim koncertima često ima dosta ustaške ikonografije, dok on peva nekoliko pesama u kojima se poziva na ubijanje Srba. Jedna od njih je "Jasenovac i Gradiška Stara" sa tekstom: "Jasenovac i Gradiška Stara / To je kuća Maksovih mesara / U Čapljini klaonica bila / Mnogo Srba Neretva nosila".

“Za dom spremni” se često može čuti na fudbalskim stadionima među navijačima koji velikom većinom desničarski nastrojeni, ali među pojedinim sportistima.

Podsećamo, hrvatski fudbaler Josip Šimunić prevodio je skandiranje “Za dom spremni” sa navijačima u Zagrebu nakon pobede nad Islandom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, zbog čega ga je FIFA kaznila na deset utakmica i uskratila mu učešće na Mundijalu.

Osim toga, dosta bure u odnosima između Srbije i Hrvatske izazvala je ploča posvećena pripadnicima HOS-a poginulim tokom devedsetih godina koja je postavljena u Jasenovcu u kojem je tokom NDH bio najveći ustaški logor.

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter