Izvor: BSC HAPPY
14.12.2023 u 22:36
1

UŽASI ZA NEVERICU: Policajci u Hrvatskoj vređali kolegu jer je Srbin “Pazi da ne ponovimo 1941.”

Četvorica interventnih policajaca u Hrvatskoj su na radnom mestu zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti vređajući njega i roditelje, pa im sada preti bezuslovan zatvor.

Prema optužnici, interventni policajci I. (50), J. (48), M. (39) i D. (32) činili su to “na radnom mestu, tokom radnog vremena i obavljanja radnih zadataka, motivisani mržnjom prema osobama srpske nacionalnosti” i zlostavljali su kolegu.

PLENKOVIĆ: Odluka Evropskog saveta o BiH ohrabrujuća,najviše što se moglo učiniti

“Učestalo su vređali kolegu, njegovu majku, a sve na način da su aludirali na seksualne odnose s majkom oštećenog u svojim verbalnim vređanjima, te verbalnim vređanjem njegove porodice, a za koju su znali da je druge nacionalnosti, odnosno da je deda kolege srpske nacionalnosti.

Ponižavanje je trajalo nekoliko godina, pa je dovelo da se kod kolege oštećenog u međuvremenu razvio psihički poremećaj u vidu dijagnostifikovanog poremećaja prilagođavanja koji je uticao na njegovu sposobnost na radnom mestu interventnog policajca”, navode tužioci.

I. mu je čak i otvoreno pretio: “Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiju, dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941.! Znaš, ono NDH i tako to…”. U istom su tonu vređali su i njegovog dedu.

Zlostavljanog je policajca posebno pogodilo to što je jedan od njih bio zapovednik interventnog odeljenja, a drugi vođa interventne grupe, dakle na rukovodećim položajima, ali su i oni učestvovali u njegovom višegodišnjem zlostavljanju na radnom mestu.

I dalje su na poslu

Tužioci za I. traže 18 meseci bezuslovnog zatvora, a za J., M. i D. po 14 meseci bezuslovno. Sva četvorica su i dalje interventni policajci zaposleni u MUP-u, naglašava se u optužnici.

Svi su tokom istrage poricali ono za šta ih terete. Tvrde da to nije točno. Ali, na pitanja nisu hteli da odgovore. Terete ih, međutim, poruke koje su razmenjivali u zajedničkoj WhatsApp grupi kojima su vređali kolegu i njegovu majku te detaljan iskaz oštećenih.

Osim toga, pribavljena je opsežna medicinska dokumentacija koja je takođe potvrdila navode oštećenog policajca. Zlostavljači su i disciplinski odgovarali zbog poruka koje su kolegi upućivali na WhatsAppu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UŽASI ZA NEVERICU: Policajci u Hrvatskoj vređali kolegu jer je Srbin “Pazi da ne ponovimo 1941.””

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter