Izvor:
14.12.2023 u 22:35
0

PLENKOVIĆ: Odluka Evropskog saveta o BiH ohrabrujuća,najviše što se moglo učiniti

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras da je ključno to što je Evropski savet odlučio da pregovori sa BiH budu otvoreni kada ta zemlja ispuni sve kriterijume i ocenio da je to sjajan podsticaj za Savet ministara BiH i ohrabrujuća odluka.

Plenković je novinarima potvrdio i da je mađarski premijer Viktor Orban izašao iz sale kada se donosila odluka o proširenju, a na pitanje da li je bio uzdržan, rekao je: „Ne, nije ga bilo“.

LAŽNA DOKTORANTKINJA: Poništen doktorat Izetbegovićeve supruge

On je, kada je reč o BiH, rekao da je „ovaj put pozvana Evropska komisija da pripremi svoje izveštaje o napretku u martu sa ciljem donošenja formalne odluke“ i ocenio da je to najviše što se moglo danas učiniti, naglasivši da se Hrvatska celo popodne borila za što bolji zaključak o BIH. On smatra i da je to sjajan podsticaj za Savet ministara BiH, predsedavajuću Saveta ministara BiH Borjanu Krišto

. „Ovo je jedna vrlo, vrlo dobra i ohrabrujuča odluka za nama jako važnu susednu i prijateljsku BiH“, rekao je Plenković On je dodao da je tokom današnjeg samita raspravljeno o dve teme, a to su višegodišnji finansijski okvir i njegova revizija i ocenio da se polako približavaju stavovi koji će na kraju potvrditi ono što je osnovni cilj, a to je, finansijska sredstva za podršku Ukrajini i dodatna sredstva za borbu protiv nezakonitih migracija, kao i za sredstva za podršku državama jugoistoka Europe, i ona koja se odnose na stratešku autonomija evropske privrede.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter