Izvor: kurir.rs
04.10.2023 u 17:03
1

ZASTRAŠUJUĆE SCENE NAKON POŽARA U HRVATSKOJ: Užarena plastika teče kao LAVA! Izjava gradonačelnika izazvala bes

Hrvatski list objavio je snimak iz Osijeka na kojem se vidi kako plastika teče kroz kanale na mestu velikog požara u tom gradu.

U prkos tome gradonačelnik Ivan Radić izjavio je da je „kvalitet vazduha i vode zadovoljavajući“.

On je naveo da su odmah po izbijanju velikog požara u firmi „Drava International“, gde i dalje gori deset hektara uskladištene plastike, počela ispitivanja vode.

– Odmah smo zatvorili odvodnu mrežu kako plastika ne bi ulazila u kanalizaciju. Gradske službe su se stavile na raspolaganje, a radnike, koji su boravili u prostorima poduzeća „Drava International“ smo zbrinuli u gradsku Sportskoj dvorani „Jug 2“ – kazao je Radić.

TOKSIKOLOG O POŽARU KOD OSIJEKA: „Moguća je pojava kancerogenih jedinjenja, Osijek je u velikoj opasnosti“

Navodi se da su vatrogasci još na terenu, a tri su prilikom gašenja požara povređena, od kojih jedan teže, nakon što je upao u šaht s užarenom plastikom.

List prenosi da je vatrogasac koji je pao u rastopljenu plastiku zadobio opekline na više od 30 odsto tela koje su opasne po život.

On je smešten na odeljenje intenzivne nege KBC Osijek, a sutra bi trebalo da bude prebačen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice koja ima Zavod za opekotine.

Veliki požar koji je buknuo kod prigradskog naselja Brijest uočen je i na satelitskom snimku iz svemira, a hrvatski mediji navode da se dim vidi i iz drugih gradova u toj zemlji i da je stigao do Bosne i Hercegovine.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZASTRAŠUJUĆE SCENE NAKON POŽARA U HRVATSKOJ: Užarena plastika teče kao LAVA! Izjava gradonačelnika izazvala bes”

  1. Odmah treba prekuniti sa plastičnim prozorima kao i odmah treba inspektori da izadju na teren da posete objekte i skladišta koji se bave sličnim stvarima u Srbiji , to bi bilo dobro ne samo za opštu populaciju već i za vlasnike takve robe na skladištima .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter