Izvor: Tanjug
30.12.2023 u 17:56
0

ZORAN MILANOVIĆ NAZVAO BIH TRAPAVOM: „Kolonija na kojoj se iživljava šačica trećerazrednih birokrata“

BiH je trapava, traljava, nesposobno vođena kolonija na kojoj se iživljava šačica trećerazrednih birokrata, a Kristijan Šmit je instaliran kao kolonijalni upravitelj, ocenio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović. Milanović smatra da je visoki predstavnik u BiH (OHR) doveo do eskalacije situacije u toj zemlji i pozvao je sve Hrvate, Srbe, Bošnjake na razgovor bez kolonijalnih upravitelja, prenela je Srna.

DODIK JOŠ SNAŽNIJE OPLEO PO ŠMITU: Kristijan Šmit je manifestacija beznađa međunarodne politike

On je za „Indept njuz“ (IDN), kako navodi Srna – vodeću agenciju neprofitnog Međunarodnog sindikata medija, rekao da je Šmit instaliran za kolonijalnog upravitelja u BiH, da nema mandat Saveta bezbednosti UN i da iza njegovih poteza stoje neke ambasade u toj zemlji navodeći američku.

Šmita je opisao kao penzionisanog nemačkog političara koji je ostavio nebitan trag. IDN podseća da je Milanović u avgustu 2023. godine, nakon podnesene tužbe protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića, izjavio da je Šmit „da bi zaštitio svoju stražnjicu i svoju reputaciju, promenio krivični zakon prema kojem je ono što je Dodik učinio krivično delo“. Takođe, ova agencija napominje i da je ministar bezbednosti u Savetu bezbednosti UN Nenad Nešić 12. oktobra javno potvrdio Šmitov status rečima da su „provere pokazale da je Kristijan Šmit nelegitiman i da on zapravo predstavlja Nemačku u BiH, a ne UN“.

Iznoseći informacije bezbednosnih agencija o Šmitovom boravku u BiH, Nešić je naveo da ima samo diplomatsku notu Nemačke, ali ne i UN, kao jedine nadležne institucije za potvrdu imenovanja visokog predstavnika u BiH. „Građani BiH žele državu sa vladavinom prava i poštovanjem Ustava i zakona, odnosno modernu evropsku državu, a to nije moguće ako Šmit nastavi da se lažno predstavlja kao tzv. visoki predstavnik“, rekao je Nešić. IDN navodi da Šmit želi da kreira vladavinu prava i interveniše u Ustav BiH te je tužio Dodika i Lukića jer ne poštuju odluke OHR-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter